Omurga Sağlığında Güncel Yaklaşımlar Semineri

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, Spor Fizyoterapistleri Derneğiyle birlikte Omurga Sağlığında Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu düzenliyor.

Omurga Sağlığında Güncel Yaklaşımlar Semineri
Tıp Fakültesi konferans salonunda dün başlayan ve bugün devam eden sempozyumun açılış törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Feridun Akkafa, Başhekim Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Dursun Çadırcı, Doç. Dr. Mehmet Akif Altay ve çok sayıda ilgili katıldı.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Altay’ın öncülük ettiği sempozyumun ana konusu en çok karşılaşılan omurga problemlerinde güncel tedavi yaklaşımlarıydı. Ayrıca sempozyumda, bel boyun problemlerinde ortaya çıkan mekanizmalar, önlenmesinde ve bu yaralanmaların tedavisindeki multidisipliner yaklaşımlar uzman konuşmacılar tarafından detaylı bir şekilde ele alınacak. Bununla birlikte programda, spinal stabilizasyon egzersizleri ile ilgili workshoplar yer alacak.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Taşaltın, omurga sağlığının önemine dikkat çekti. Bilimsel içeriği oldukça dolu ve yoğun olan programa gelen bütün öğretim elemanlarını ve öğrencileri tebrik etti ve başarılar diledi.

Programın ilk gününde omurga kinezyolojisi, omurga cerrahilerinde güncel yaklaşımlar, omurganın postüral koreksiyonu, spinal mobilizasyon ve manipulasyon, omurga sorunlarına bağlı bel ağrılarının görülme prevelansı, problemlerin önlenmesinde stabilizasyon egzersizleri gibi pek çok konu hakkında bilgi verildi.

Kaynak: İHA