Milletvekili Altunyaldız, Konya'ya Kazandırılan Yolların Yapım Çalışmalarını İnceledi

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji ve Bilim Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya’daki yol ve tünel çalışmalarını yerinde inceledi.

Milletvekili Altunyaldız, Konya'ya Kazandırılan Yolların Yapım Çalışmalarını İnceledi
Altunyaldız sabah saatlerinde, yapılmakta olan çevre yolunun bir bölümü olan Karaman ayrımı ile Ereğli yolu arasında yapılan 22 kilometrelik duble yolun çalışmalarını inceledi. Ardından İçeri Çumra, Belören, Hadim, Taşkent, Antalya duble yollarının yapım çalışmaları inceleyen Altunyaldız, daha sonra Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’dan Bozkır-Seydişehir arasına yapılmakta olan yol hakkında bilgiler aldı.

Konya-Antalya il sınırındaki Alacabel Tüneli çalışmalarını da inceleyen Altunyaldız, tünelin giriş portalının başladığını belirterek, “Bu tünel yaklaşık 7.3 kilometrelik bir tünel. Çift tüp halinde yapılacak olan bir tünel ve projeye göre 2019’un ortalarına bitmesi öngörülen bir tünel. Bu tünel ile birlikte 19 kilometrelik bir yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Antalya bölgesine ise yaklaşık olarak 8 kilometre içeri girmiş oluyoruz. Kar mücadelesinden arındırılmış bir yol güzergahı ile birlikte ticaret ve rekabetçiliğimizi arttırmış, bir anlamda İç Anadolu havzasını, Akdeniz’le tamamen birleştirmiş bir halde, konforlu turizmin rahatlıkla transferini gerçekleştirdiğimiz bir dönemi 2019’lu yıllara doğru inşallah hep beraber yaşamış olacağız” dedi.

Burada yaptığı incelemeden sonra Milletvekili Altunyaldız, Konya-Seydişehir devlet yolu güzergahında devam eden duble yol çalışmasını yerinde inceledi. Altunyaldız daha sonra Konya’ya yapılması planlanan yeni tren garı alanında ziyarette bulunarak, proje ile ilgili detaylar hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA