MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

'(FETÖ'nün kurum ve kuruluşlardan temizlenmesi) Elimize somut bilgi ulaştığında derhal gerekenin yapılacağı, yarım saat içerisinde de sonuçlandırılacağı bilinmelidir' 'İktidar partisinin ve hükümetin bakan ve sözcülerinin, ağızlarından çıkan sözlerin nereye varacağına dikkat etmelerini bekliyoruz'.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kurum ve kuruluşlardan temizlenmesiyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'MHP kendi içini, diğerleri kendi içini ayıklasın.' sözleri üzerine, 'Elimize somut bilgi ulaştığında derhal gerekenin yapılacağı, yarım saat içerisinde de sonuçlandırılacağı bilinmelidir.' değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, iktidar ve muhalefet partileri arasında, Türkiye'nin içinde bulunduğu fevkalade şartlardan kaynaklanan çok özel ve hassas dengelere dayalı ilişkiler tesis edildiğini belirtti.

Partiler arasındaki ilişkilerin, 15 Temmuz sonrasında ortaya çıkan konjonktür ve oluşan olağanüstü şartlar dolayısıyla farklı bir kaideye oturmasının gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'En azından Türkiye'nin önündeki sorunlar tahammül ve kontrol edilebilir düzeye gelinceye, Türkiye'nin bekasına yönelik büyük tehdit savuşturuluncaya kadar da öyle de olması gerekmektedir. MHP'nin OHAL kararnameleriyle uygulamalarına verdiği destek de sadece bu çerçevededir.' ifadelerini kullandı.

Siyasi partiler arasındaki ilişkileri dengeleyen milli mutabakat sürecinin, yalnızca muhalefet partilerinin tek taraflı olarak gösterecekleri fedakarlık ve müsamaha ile sürdürülmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Yalçın, siyasette oluşan konsensüse en çok katkıda bulunması ve dikkatli bir çizgi takip etmesi gereken birinci aktörün iktidar partisi olduğunu savundu.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın, 'MHP kendi içini, diğerleri kendi içini ayıklasın.' sözlerini sarf etmesinin kafalarda soru işareti bıraktığını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

'Devlet iskeletinin iliklerine kadar nüfuz eden FETÖ/PDY unsurlarının bütün kurum ve kuruluşlardan temizlenmesi operasyonu bitmiş, iktidar partisi bu konuda öz eleştiri yaparak kendi içinde başından beri barınan unsurları ayıklamış izlenimi bırakan bu talihsiz açıklamanın kabulü mümkün değildir. Bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanı, diğer taraftan Sayın Başbakan Yenikapı sürecinin korunması için özen gösterirken, Sayın Adalet Bakanının kamuoyu algısına yönelik açıklamaları yakışıksız olmuştur.'

'Şüphe yok ki Yenikapı ruhundan söz edenlerin, öncelikle bu ruha kendilerinin saygı göstermesi, onun gereklerine uygun siyasi nezaket ve nezafeti izhar etmesi icap eder.' ifadesini kullanan Yalçın, FETÖ/PDY'nin Türkiye'ye vereceği zararların boyutunun yıllar öncesinden anlaşıldığını ve bu konuda iktidar partisinin, kamuoyunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından uyarıldığını kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, şu değerlendirmeyi yaptı:

'FETÖ/PDY'den muhalefet partilerine kimlerin sızdığına dair somut bilgi ve istihbarat, MHP yönetimiyle paylaşılmıştır da bu konuda en hassas siyasi parti konumundaki MHP bunları değerlendirmemiş midir? Elimize somut bilgi ulaştığında derhal gerekenin yapılacağı, yarım saat içerisinde de sonuçlandırılacağı bilinmelidir.Akrebin kıskacından öncelikle kurtulması gereken kurumun, iktidar partisi olduğu kamuoyunun malumudur. Milletimiz, siyasi iktidarın bünyesinde nasıl bir temizlik yapıp da arındığını merak etmekte ve bu konuda tatminkar bir açıklama beklemektedir. Hükümetin paralel yapının tamamen tasfiyesi konusunda takip ettiği politikaların doğruluk, sağlık ve hukuka uygunluğu ancak bu sayede mümkün olacaktır.İktidar partisinin ve hükümetin bakan ve sözcülerinin, ağızlarından çıkan sözlerin nereye varacağına dikkat etmelerini bekliyoruz.'

Kaynak: AA