Karamürsel'de 'Cami Ve Kitap' Konferansı

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında 'Cami ve Kitap' konferansı düzenlendi.

Karabali Camisi'ndeki konferansa, Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, din görevlileri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Müftü Küçük, burada yaptığı konuşmada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladıklarını belirterek,'Bizler, ilk emri 'oku' olan bir dinin mensupları, bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu nedenle cami ve kitabın birbirlerinden ayrılması imkansızdır. İnsanları diğer canlılardan ayıran özelliklerden biri de öğrenme özelliğidir. Bizler toplum olarak çok az okuyoruz. Yunus Emre'nin dediği gibi küpün içersinde ne varsa dışarıya o sızar. Bu yüzden bizler küplerimizi okumayla bilgiyle doldurmalıyız ki, dışarıya da bilgi sızsın ve bu bilgileri de birbirimizle paylaşalım.' ifadesini kullandı.

Karabali Cami İmamı Fazlı Biçer ise, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın cami ve kitap temasıyla kutlandığına işaret ederek, 'Cami, huzur, kitap bilgi dolu. 'Sen de gel, sen de oku’ sloganıyla kutladığımız bu haftada, kitap ve okuma konusunda bir farkındalık oluşturma amacıyla böyle bir tema belirlendi. İlimsiz yapılan ibadet, bizi ne ölçüde kemale ulaştırabilir.' dedi.

Kaynak: AA