Jokey Ömer Kaya'nın Sağlık Durumu

Ankara 75. Yıl Hipodromu'ndaki yarışta atıyla beraber düşerek beyin kanaması geçiren jokey Ömer Kaya'nın sağlık durumu ciddiyetini koruyor Medical Park Ankara Hastanesi Baş Hekimi Arıgün:'Durumu iyi değil. Bu aşamada uyutularak tedavisine devam ediliyor'

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda düzenlenen yarışta atıyla beraber düşerek beyin kanaması geçiren jokey Ömer Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Medical Park Ankara Hastanesi Baş Hekimi Mine Işık Arıgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaya'nın sağlık durumunun iyi olmadığını, tedavisine, uyutularak devam edildiğini söyledi.

Arıgün, Kaya'nın düştükten sonra atının da üzerine devrildiğini ve ciddi bir kafa travması ile önce Yenimahalle Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirterek, 'Tecrübeli jokeyin kafasında iki yerde meydana gelen kanamalar sonucunda beyin ödemi oluşmuş. Durumu iyi değil. Ömer Kaya pazartesi gününe kadar uyutulacak. Bu aşamada uyutularak tedavisine devam edilecek' diye konuştu.

Jokeyliğe 1996 yılında başlayan dört çocuk babası Ömer'in antrenörü ve eniştesi Hüseyin Kaya ise iyi haberi umutla beklediklerini ifade ederek, 'Ömer, tanıyan herkesin sevdiği hayırsever bir insan. Biniciliği çok seviyordu. Binicilik onun için bir tutku. Talihsiz kazayı geçirdiğinde ailece çok üzüldük. Allah onu bize ve çocuklarına bağışlasın.' şeklinde ifadeler kullandı.

Tecrübeli jokey, 6 Ekim Perşembe günü düzenlenen yarışlarda, atıyla düştükten sonra beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: AA