İKÇÜ 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) 2016-2017 akademik yılı açılışı yapıldı.

Açılış dolayısıyla ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Daha sonra ana yerleşkede düzenlenen törende konuşan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İKÇÜ’nün 'Girişimci ve inovatif bir araştırma üniversitesi' olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.

Öğrencileri insani ve ahlaki değerlerle dolu, donanımlı, her türlü zorlukla rekabet edebilir ve girişimci bireyler olarak yetiştirme konusunda kararlı olduklarını belirten Akhan, şöyle konuştu:

'Bu nedenle, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Tüm bu süreçlerdeki katkılarından dolayı tüm öğretim üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm çalışanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu ilerlemede herkesin payı var. Ülkemiz 15 Temmuz’da, uluslararası şer güçlerin, yerli işbirlikçilerini kullanarak, sonu olmayan bir kaosa yol açacak iç savaş girişimini, bu milletin vatansever evlatları sayesinde önlemiştir. Özellikle onları yetiştiren aileleri başta olmak üzere hepsine minnettarız. Üniversitemiz bu konuda üstüne düşen görevi yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.' dedi.

Yeni akademik yılı açılış dersi ise İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu tarafından verildi.

Kaynak: AA