Eylemciler, Yanlarında Baygınlık Geçiren Yaşlı Adamı Umursamadı

Samsun’da basın açıklaması yapan bir grup, yanlarında fenalaşarak yere düşen yaşlı adama aldırmadan eylemlerine devam etti.

Eylemciler, Yanlarında Baygınlık Geçiren Yaşlı Adamı Umursamadı
Samsun Devrimci 78’ler Derneği üyeleri, devrimcileri anmak için Uğur Mumcu Parkı’nda basın açıklaması yapmak için toplandı. Basın açıklamasının başlamasından kısa bir süre sonra nefes almakta zorluk çeken yaşlı bir adam, fenalaşarak eylemcilerin hemen yanındaki kaldırıma oturarak bir süre bekledi. Basın açıklamasının ortalarında iyice fenalaşan yaşlı adam, nefes almakta zorlanınca yere yığıldı. Yaşlı adamın ölümle cebelleştiğini gören eylemciler, 1 metre yanlarında meydana gelen olaya tepkisiz kalarak basın açıklamasına devam ettiler.

Eylemcilerden yaşlı adama bir tek hemşire olduğu öğrenilen kadın yardım etti. Elinde su ile yaşlı adama müdahale eden eylemci kadın, ambulans gelene kadar onun başından ayrılmadı.

Yaşlı adam nefes almakta oldukça zorluk çekerken, olay yerine kısa sürede 112 Acil Servis ekipleri geldi. 112 ekipleri, yaşlı adamı alarak hastaneye götürdü. Kimliği üstünde olmayan ve konuşamayan yaşlı adamın hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.
Kaynak: İHA