En İyi 'Uçanlar' Fethiye'de Buluşacak

17. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 1115 Ekim'de yapılacak Fethiye Kaymakamı Çalık:'Babadağ Türkiye'de marka olmaktan öte bu alanda dünyada ilk 3 alan arasında bir yer' Fethiye Belediye Başkanı Saatcı: 'Kuşlar gibi uçmayı kendisine alışkanlık edinmiş adrenalin tutkunlarını, bu işi dünyada en iyi yapanlarla beraber uçmaya davet ediyorum'

ALİ RIZA AKKIR - Bu yıl 17'ncisi düzenlenecek Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotlarını Muğla'nın Fethiye ilçesinde buluşturacak.

Fethiye Belediyesi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının destekleri ve dünyada bu formatta düzenlenen ender organizasyonlardan biri olarak gösterilen festival, her yıl dünyanın en iyi akrobasi pilotlarına ev sahipliği yapıyor. 11-15 Ekim'de yapılacak festivalde, kuş adam, base jump ve yamaç paraşütü branşlarındaki pilotlar, nefes kesen gösteriler sunuyor.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babadağ ve Ölüdeniz'in Fethiye'nin önemli turizm merkezleri olmakla birlikte Türkiye ve dünyada da çok iyi bilinen yerler arasında olduğunu söyledi. Yamaç paraşütü denilince akla ilk Babadağ'ın geldiğini, Ölüdeniz'in lagünü ve turkuaz rengiyle başka hiçbir yerde bulunmayacak güzelliğe sahip olduğunu anlatan Çalık, '17'ncisi düzenlenecek Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne geçen yıl 20 ülkeden 350 pilot katıldı. Bunlardan 35'i dünyaca bilinen tanınmış akrobasi pilotları. Festivalin amacı hem tanıtım hem de ekim ayında sezonun sona erdiği bir dönemde sonu canlandırma ve hareketlilik sağlamak.' dedi.

Çalık, geçen yıl festival döneminde olumsuz hava şartlarına rağmen yaklaşık 4 bin uçuş yapıldığını, bunlardan 300'ünün akrobasi uçuşu olduğunu ifade etti.

- 'Babadağ'da uçuş yapan pilotlar çok deneyimli'

Babadağ'daki parkurların ıslah edildiğini ve dünyadaki en iyi parkurlar arasında yer aldığını vurgulayan Çalık, 'Bu sene de yoğun bir katılım bekliyoruz. Babadağ Türkiye'de marka olmaktan öte bu alanda dünyada ilk 3 alan arasında bir yer. Babadağ'da 5 parkur var. Bin 200 rakımdan bin 960 rakıma kadar. Her parkurda da uzman denetleyiciler görev yapıyor. Babadağ'da uçuş yapan pilotlar çok deneyimli. Binlerce kez uçuş yapmışlar ve tecrübeliler.' diye konuştu.

Kaymakam Çalık, Babadağ'ı adrenalin tutkunlarının mutlaka görmesi gerektiğini, gökyüzündeki manzaranın muhteşem olduğunu dile getirdi.

Festivale profesyonel pilotların yansı sıra İngiltere, Almanya, Avusturya, İran ve Kosova gibi ülkelerden yamaç paraşütü eğitimi almış üniversite öğrencilerinin de katıldığını belirten Çalık, bu yıl 17'ncisi düzenlenecek festivali meraklılarının kaçırmamasını tavsiye etti.

- 'Turizm sektörüne kan verecek'

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise Babadağ'ın yamaç paraşütünde dünyadaki en iyi atlama parkurlarından birisi olduğunu söyledi.

Festivalin turizm sezonunun sona ermeye yaklaştığı günlerde Ölüdeniz'deki turizm sektörüne kan vereceğini düşündüklerini belirten Saatcı, şunları kaydetti:

'Kuşlar gibi uçmayı kendisine alışkanlık edinmiş adrenalin tutkunlarını, bu işi dünyada en iyi yapanlarla beraber uçmaya davet ediyorum. Ölüdeniz, Kayaköy, koyların doyulmaz manzarasını seyretmek, o heyecanı ve güzellikleri yaşamak isteyenleri orada görmekten büyük mutluluk duyacağım. Biz de orada olacağız ve atlayacağız. İçinde uçma tutkusu olan herkesi Babadağ'a davet ediyorum. Festivalin ilkini başlatan ve geleneksel olarak bugünlere gelmesine katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA