Çocuklar Hayvan Sevgisini Yenimahalle'de Öğreniyor

Yenimahalle Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Hayvanları Koruma haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Çocuklar Hayvan Sevgisini Yenimahalle'de Öğreniyor
Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinlikler kapsamında ilk olarak; Yenimahalle Belediyesi Hayvan Barınağı’nın kapıları ilkokul öğrencileri için açıldı.

Bu hayvanların sizlere ihtiyacı var

Öğretmenleri eşliğinde hem barınağa destek olmak hem de hayvan sevgisini öğrenmek için barınağı ziyaret eden 100 minik öğrenci, barınağın yavru köpekleriyle de özel olarak ilgilendi. Barınaktaki köpekler için seferber olan öğrenciler yanlarında getirdikleri mamalarla hayvanları besledi.

Sokak hayvanları hakkında öğrencilerini bilgilendiren sınıf öğretmeni, “Barınaklardaki hayvanlar, sokaklardakilere göre daha şanslı olanlar. Bu hayvanların sizlere ihtiyacı var. Onları sık sık ziyaret edin ve hayvan almak istediğinizde barınakları tercih edin” diyerek öğrencilerine seslendi.

Hayvan sevgisi okullarda anlatıldı

Okulları ziyaret ederek öğrencilere yıllardır hayvan sevgisini aşılamaya ve hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar konusunda çocukları bilinçlendirmeye çalışan Veteriner İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri, etkinlikler çerçevesinde Şentepe Dedekorkut İlkokulu’nda da eğitim verdi.

Okulun 3’üncü sınıf öğrencilerine kısa bir sunum yapan Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü İlker Çelik; Veteriner hekimlerin görevleri, hayvansal gıdaların önemi, hayvansal gıda alırken dikkat edilmesi gereken hususlar, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar ve alınması gereken önlemler konusunda çocukları aydınlattı.

Sunumun ardından öğrencilerin sorularını da tek tek cevaplayan veteriner hekimler, öğrencilere kemik figürlü kalem, mama kabı ve şapka dağıttı.

Kaynak: İHA