Çalık, Doğanşehir İlçe Ziyaretinde 3 Müjde Verdi

Doğanşehir’i ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Bu milletin eli değil, ayağının altı öpülür. Yapmamız gereken ne ise sonuna kadar yapacağız, istekleri ne ise sonuna kadar kulak vereceğiz” dedi.

Çalık, Doğanşehir İlçe Ziyaretinde 3 Müjde Verdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partili yöneticiler ile birlikte Doğanşehir ilçesini ziyaret etti. Çalık, ilçe ziyaretinde 100 yataklı yeni bir devlet hastanesi, bin 600 konutluk TOKİ Projesi ve doğalgaz konusunda müjdeler verdi. Partinin ilçe başkanlığında düzenlenen toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Allah nasip ederse bu sıkıntılı süreçleri atlatacağız. Belki biraz daha sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘virgül koyduk’ dedi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın hangi talimatı olursa onları yerine getirmek için bizler buradayız” şeklinde konuştu.

Konuşmasında 15 Temmuz FETÖ darbe ve işgal girişimine karşı vatandaşların göstermiş olduğu tepki ve duyarlılığa teşekkür eden Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasını eleştirmesine yönelik olarak, “Tüm dünyaya Birleşmiş Milletler kürsüsünde seslenen bir lider vardı. Birileri çıkmış diyor ki ‘O konuşmayı duydum da ben utandım.’ Senin utanabilmen için daha çok yol kat etmen lazım, senin önce gerçekten bir lider olman lazım, senin önce kasetlerle vesairelerle değil milletin desteğiyle partinin başına geçmen lazım, Mustafa Kemal’in kurmuş olduğu partiye ihanet etmemeniz gerekir. Milletin iradesine herkesin saygı duyması gerekir ve yolu kat ederken milletin sesine kulak vermen gerekir, millet ne diyorsa milletin emrinin dışında bizim hiç birbirimizin hiçbir şey söyleme hakkı da yok, haddi de yok” ifadelerini kaydetti.

“Her yerde söylüyorum, bu milletin eli değil, ayağının altı öpülür” diyen Çalık, yapılması gereken ne varsa sonuna kadar yapacaklarını söyledi.

Çalık, “Biraz önce çay ocağında oturduk. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik. Ne istiyorlarsa, çözülmesi gereken elimizden gelen bütün imkanları seferber ederken Doğanşehir için de, Malatya için de, Türkiye’nin bütün illeri için de yapılması gereken bütün destekleri vereceğiz. Başbakanın açıklamış olduğu son 23 ildeki Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için kalkınma ve yatırım hamlesi çok önemli bir adımdır. Yaklaşık 62 milyar, ama dört yılda hesapladığımızda toplam da 140 milyarlık bir yatırımı 23 ilimiz için yapacağız. Bu cazibe merkezlerinden birisi de Malatya’dır. Sanayimiz buraya gelecek, var olan sanayimiz, organize sanayilerimizin, yatırımcılarımıza vermiş olduğumuz desteklemeler devam edecek. Bundan sonra artarak devam edecek. Tarım alanındaki havza bazlı desteklerimiz devam edecek, daha önce vermiş olduğumuz tarım destekleri bundan sonra da artarak devam edecek. Cazibe merkezlerinin verilen bütün haklarını ilimiz içinde sonuna kadar Allah nasip ederse alacağız ve kullanacağız. Malatya için yapılacak yatırımlarımız, üniversitemiz, hastanelerimiz, yollarımız, karayolumuz, Kuzey Çevre Yolunun hepsi Malatya’ya feda olsun. Bunları yapmak boynumuzun borcu. İnşallah bunlar Malatya’da faaliyete geçecek” sözlerini kaydetti.

Çalık, Doğanşehir’e ilk önce 75 yataklı olarak planlanan Doğanşehir Devlet Hastanesinin 100 yataklı olarak yapılacağını ifade etti.

Çalık, “Doğanşehir’in 100 yataklı hastanesi hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde müjde verdi. Çalık, Doğanşehir’in beklentisi olan doğalgaz konusunda da çalışmaların önemli bir aşamaya geldiğini de kaydederek, Doğanşehir’in doğalgaza kavuşacağını aktardı. Çalık, beraberindeki heyet ile Doğanşehir Belediyesini de ziyaret etti. Çalık burada yaptığı açıklamada yaklaşık iki yıldan beri takip edilen Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerine yapılacak olan açık ve kapalı cezaevleri yapım sürecinin başladığını belirterek, bu projelerin her iki ilçeye de katma değer katacağını ifade etti.

Çalık cezaevlerinin kader kurbanı ve bir şekilde cezaevine girmiş olanların daha iyi ortam ve insanı şartlarda kalabilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirileceğini ifade etti.

Çalık, daha sonra Doğanşehir Kaymakamlığı ziyaret etti. Milletvekili Çalık buradaki ziyaretinde ilçeye yapılacak olan TOKİ projesi hakkında bilgi vererek, 280 dönümlük alana bin 600 tane konut yapılacağını, 280 dönümlük alanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mera alanından TOKİ’ye devrinin yapılacağını kaydetti.

Çalık, Doğanşehir ilçesinde esnafları da ziyaret ederek görüş, talep ve önerilerini dinleyip, sohbet etti.
Kaynak: İHA