BELTEK'lerde Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen Teknik Eğitim Kursları’nda (BELTEK), 2016-2017 eğitim dönemi başladı.

Üniversite ve yerel yönetim işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan ve her yıl binlerce kişiyi meslek sahibi yapan BELTEK’lere bu yıl da Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nce küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu kent ve meslek standartlarına uygun insan gücü ve ara eleman yetiştirmek amacıyla 17 yıl önce başlatılan Teknik Eğitim Kursları’nda verilen nitelikli eğitimler kurslara olan ilginin her geçen gün artmasına neden oluyor. Bu dönemin ilk periyodunda 1297 kişinin kayıt yaptırdığı kurslar, 2’şer ve 3’er aylık dönemler halinde 56 farklı branşta düzenlendi.

17 yılda toplam 141 bin 787 kişi sertifika aldı

Gazi Üniversitesi dersliklerinde, üniversite hocaları tarafından verilen kurslarla, ekonominin ihtiyacı olan nitelikli işgücü açığının kapatılması amaçlanıyor. BELTEK kursları, kişileri bir yandan meslek sahibi yaparken bir yandan da her yaştan insanın kişisel gelişimine büyük katkı sağlıyor. Her yıl ortalama 8 bin kişinin mezun olduğu BELTEK’lerden 1999 yılından bugüne kadar 141 bin 787 kişi sertifika aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla tamamen ücretsiz verilen kursları başarıyla bitirenlere; Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın imzasının bulunduğu sertifika veriliyor. Periyotlar halinde gerçekleştirilen kurslarda 2’şer aylık dönemde 72 saat, 3’er aylık dönem de 108 saat üzerinden ders veriliyor.

56 farklı branş

Beltek kursiyerleri; "Bilişim Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik, Elektronik Teknolojileri, Matbaa Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri, Ağaç İşleri Teknolojileri, Metal Teknolojileri, Makine Teknolojileri" gibi kursların yanı sıra “Kişisel Gelişim Kursları", "Sağlık Kursları" ve "Anne Üniversitesi" başlıkları altında toplam 56 farklı branştaki eğitimden yararlanıyor.
Kaynak: İHA