Bakırköy'e Sokak Kütüphanesi

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu: 'Kitap okumayı teşvik etmeyi, kitap okunmasını yaygınlaştırmayı amaçlayan sokak kütüphanelerini kısa zamanda birçok parkta yapacağız'.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, kitap okumayı teşvik etmeyi, kitap okunmasını yaygınlaştırmayı amaçlayan sokak kütüphanelerini kısa zamanda birçok parkta devreye alacaklarını bildirdi.

Bakırköy İskender Iğdır Parkı'nda yapılan sokak kütüphanesinin açılışında konuşan Kerimoğlu, 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu ile yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernekle çok daha fazla etkinliğe imza atacaklarını belirtti.

Kitap okumayı teşvik etmeyi, kitap okunmasını yaygınlaştırmayı amaçlayan sokak kütüphanelerini kısa zamanda birçok parka koyacaklarını kaydeden Kerimoğlu, 'Bakırköy Belediyesi olarak temel anlayışımız ortak aklı esas almak. Bu bağlamda Bakırköy’e katkı sağlayan, öneri getiren, eleştirileriyle bize yol gösteren, STK’larla, derneklerle, vakıflarla ve tüm yurttaşlarımızla çalışmaya hazırız.' dedi.

Kerimoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren sanatçı Tarık Akan'ın adını taşıyacak bir kültür merkezi, Cemevi Binası, yeni nikah sarayı ve yeni Bakırköy Belediye Hizmet Binası projelerini de yakında gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Başkan Kerimoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Şu an içinde bulunduğumuz İskender Iğdır Parkı’nın hemen yakınında 20 dönüm arazi üzerine 40 bin metrekare kapalı alanı bulunan, çevre halkının da kullanabileceği 2 katlı otoparkı olan 24 saat yaşayan, akıllı, yeşil, teknolojik donanıma sahip, belediye dış birimlerinin ve sosyal donatı alanlarının da içerisinde olduğu Türkiye'nin en büyük belediye hizmet alanını yapacağız. Bu projeyi hayata geçirirken 1921 yılında kurulmuş, bölgemize, çocuklarımıza ve gençlerimize sunduğu spor olanaklarıyla hayatına devam eden Osmaniye İstiklal Spor Kulübü'nü de mağdur etmeyeceğiz.'

Kaynak: AA