'Anadolu'nun Aşk Efsaneleri' Expo 2016'Da Canlanıyor

Shaman Dans Tiyatrosu, “Anadolu’nun Aşk Efsaneleri” isimli gösterisiyle Expo 2016’da izleyiciyle buluşuyor. Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen gösteri, kostümleri, müzikleri, dekoru, renk ve ışık efektleriyle izleyenleri büyülüyor.

'Anadolu'nun Aşk Efsaneleri' Expo 2016'Da Canlanıyor
Uygarlıkların, kültürlerin, dillerin ve dinlerin buluştuğu Anadolu’nun hikâyesini anlatan Shaman Dans Tiyatrosu’nun “Anadolu’nun Aşk Efsaneleri” gösterisi, Expo 2016 Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da izleyiciyle buluşuyor.

“Anadolu’nun Aşk Efsaneleri” ana teması ile hazırlanan gösteride 40 dansçı sahne alıyor. Adem ile Havva’dan, Ferhat ile Şirin’e, Paris ve Helen’den Hürrem ile Süleyman’a pek çok aşk efsanesinin, Anadolu’nun zengin kültürel hazinesi ile birlikte sahnelendiği gösteri, Türkiye’nin kültürel bileşenlerini “Bütün renkler buluşur beyaz olur” mottosuyla seyirciye sunuyor.

Anadolu’nun her bölgesinden dansların çağdaş dans ile harmanlanarak sunulduğu gösteride sahne, hem farklı renklerin ve kültürlerin hem de hikayesi anlatılan aşıkların buluşma yeri olarak tanımlanıyor. Resital, dans gösterisi, tiyatro ve müzikal gibi formatlar kullanılarak oluşturulan gösteride, modern dans, bale gibi disiplinlerin yanı sıra Semah gibi ritüeller, gölge tiyatrosu gibi teknikler de kullanılıyor.

Kostümleri, müzikleri, dekoru ve bir an olsun durmayan temposuyla ilgi çeken gösteri, 100 dakika boyunca izleyenleri bir tarih yolculuğuna çıkarıyor. “Anadolu’nun Aşk Efsaneleri” gösterisi 9 Ekim’e kadar Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da ücretsiz olarak izlenebilecek.
Kaynak: İHA