Zeytinburnu Belediyesi, Sezonu Bayrak Sergisiyle Açtı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın: 'Gerçekten hakimiyeti milliye timsali olan bayrak sergisini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde açıyor olmak benim için son derece gurur verici bir olay' Sergi küratörü Şen: 'Millet darbeye direnme gücünü nereden aldı, ay yıldızlı bayrak gönüllerine iman yıldızı gibi nasıl yerleşti? Aslında bu soruların cevabı olarak bu sergiyi hazırlamaya başladık'.

Zeytinburnu Belediyesi, kültür sanat sezonunu '15 Temmuz'a Saygı/Hakimiyet-i Milliye Timsali Bayrak' sergisiyle açtı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen sezon ve sergi açılışında konuşan belediye başkanı Murat Aydın, merkezin 2016-2017 kültür sanat sezonunun açılışını anlamlı bir sergiyle yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatan Aydın, şunları söyledi:

'15 Temmuz'da gerçekten acı ama sonuçları itibariyle onurlu ve gurur duyabileceğimiz bir sonuç ortaya çıkmıştır. Bu topraklarda yaşayan insanlarımızın özgürlük, vatan ve gelecek için ve hepsinin timsali olan bayrak için yaptıklarını ve yapabileceklerini, 15 Temmuz gecesi ve devam eden saatler içerisinde gördük. Gerçekten karşısında saygı duyulacak bir milletin evladıymışız, bununla onur duydum, gururlandım.'

Allah'tan Türkiye'ye bir daha benzeri bir gün yaşatmamasını dileyen Aydın, halkın birlik ve dirliğinin sürmesini temenni etti.

Aydın, yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

'Gerçekten hakimiyet-i milliye timsali olan bayrak sergisini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde açıyor olmak benim için son derece gurur verici bir olay. Sergide emeği geçen mesai arkadaşlarımı kutluyorum, sergimiz için hayatını bu tür konulara adayan Perk ailesine teşekkür ediyorum.'

Koleksiyoner Haluk Perk ise, sergiye ev sahipliği yapan Zeytinburnu Belediyesine teşekkür ederek, 'Duyarlı ve kültür adamı diyebileceğim Sayın Murat Aydın'a bu sergiye verdiği önem için çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

- 'İman ne ise ay yıldız da o'

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen ise, sezonu milletin bağımsızlığını ifade ettiği bayrakla açmak istediklerini vurgulayarak, 'İnsanların hep beraber 15 Temmuz tecrübesinde ellerinde sadece ay yıldızlı bayrak vardı ve bu bayrak onların bütün hainlere meydan okumasına yetiyordu.' dedi.

Sergiyi çalışırken bayrak konusunun çalışmakla bitmeyeceğini gözlemlediği düşüncesini paylaşan Şen, 'Bu millet için iman ne ise ay yıldız da o.' ifadesini kullandı.

Şen, 'İnsanlar bu güçle hain bir projeyi yerle bir ettiler. Bu sergiyı, o gün sokaklara çıkıp, uçaklara, tanklara ellerinde sadece bayrakla meydan okuyan şehitlerimize, gazilerimize ve sokaktaki herkese saygı olsun diye hazırladık. Yeni sezona milletimize saygı ile başlıyoruz, saygıyı fazlasıyla hak eden bir milletimiz var.' şeklinde konuştu.

Bayrağın bir şölen olduğu yorumunu yapan Şen, 'Sergiyle bayrağın Türk milleti için anlamını göstermek istedik. Bu sergi çalışmakla bitmezdi, o kadar çok malzeme var. İleride müzeye dönüşmesi gereken bir çalışma olduğunu düşünüyorum.' dedi.

Koleksiyoner Özlem Perk ise, esasında ev hanımı olduğunu, eşinin koleksiyon tutkusuna kendisinin de destek verdiğini anlattı.

Kendisinin de ay yıldızlı objeleri topladığını söyleyen Perk, 'Tabaklar ve hamam tasları topluyorum. Daha önce birçok sergiye katıldık aslında, bu sergi için eşim ay yıldızlı tabaklarımı istedi. Ay yıldız o kadar içimize işlemiş ki, birçok objemiz var. Tabakları normalde evde tutuyorum. Koleksiyonculuk zor bir iş, eşimi çok sevdiğim için ben de onun bu tutkusuna destek oluyorum.' açıklamasını yaptı.

Sergide, ay yıldızın Osmanlı İmparatorluğundan Cumhuriyete devlet eliyle ve sivil olarak kullanıldığı Türk bayrakları, diplomalar, nüfus cüzdanları, Türk milli takımı formaları, afişler, defter kapları, pasaportlar, kitap ciltleri, kibritler, dergiler, avizeler, ıstampa ve kalem kutuları, alem örnekleri, kemer tokaları, aynalar, çeyiz sandıkları, nazarlıklar, at gözlükleri, kutsal yazı muhafazaları, hamam malzemeleri, kolyeler ve mühürler gibi onlarca örnek yer alıyor. Ayrıca, Anadolu Ajansının yayınladığı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Çankaya Köşkü önünde zırhlı araçlara karşı tek başına direndiği görüntüleri MOBESE'ye yansıyan Yaşar Yaldız'ın görüntüsü de ziyaretçilere gösteriliyor.

Açılışın ardından Yansımalar isimli müzik grubu konser verdi.

Sergi, 15 Kasım'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA