Taşa Dokunan Usta Eller, Beylikdüzü'ne Özgün Heykeller Kazandıracak

“İnanıyorum ki birkaç seneye İstanbul’un en güzel resimleri ve heykellerine sahip olan ilçesi olacağız.” diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3. Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu’nun açılışını 4’ü Türk, 5’i yabancı heykeltraş ile birlikte yaptı. Sempozyum, 6-26 Ekim tarihleri arasında Barış Mahallesi Eğitim Bulvarı alanında toplam 9 sanatçının katılımı ile devam edecek.

Taşa Dokunan Usta Eller, Beylikdüzü'ne Özgün Heykeller Kazandıracak
Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin ruhuna sanat katıyor. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu, Türkiye’den ve farklı ülkelerden sanatçıların katılımı ile başladı.

Türk heykeltraşlardan Ayla Turan, Bahadır Çolak, Kadriye İnal ve SelçukYılmaz; Peru’dan Aldo Shiroma Uza, Yunanistan’dan Antonis Myrodias, Portekiz’den Antonio Redondo, Kolombiya’dan Sandra Lopez, Macaristan’dan ise Tamas Baraz 6-26 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü’nde özgün eserlerini ortaya koymak için çalışacaklar.

Sanat, hayat katıyor

Taşa ilk vuruşu yaparak 3. Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu’nun açılışını gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sempozyum ile 2 senedir çok değerli eserlerin Beylikdüzü’ne emanet edildiğini ve bu sene de sanatçıların ilçeye bırakacağı güzel heykellerle daima anılacaklarını belirtti.

Başkan İmamoğlu, “Ülke, hangi durumda olursa olsun sanattan uzak kalmak gibi bir bahanemiz olamaz. Sanat aslında insanları hayata bağlayan, moral veren, duyguları pekiştiren, bir araya getiren, pekiştiren bir unsur” dedi.

Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri sempozyuma dahil olsunlar”

Avrupa Yakası’nın tek güzel sanatlar lisesi Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi’nden öğrenci ve öğretmenlerin de burada olduğunu vurgulayan Başkan İmamoğlu, “Bu okuldan çok mühim sanatçılar çıkacak. Bu işin lokomotifi olsunlar. Öğrenciler sempozyumu takip edip, bir asistan gibi çalışsınlar” diye konuştu.

İmamoğlu, Kasım ayında Resim Çalıştayı’nın başlayacağını haber vererek sanatın Beylikdüzü’nde süreklilik kazandığını vurguladı. İmamoğlu ayrıca herkesin milli bayramı olan 29 Ekim’i sahiplenmeye davet etti. Konuşmasını ise Yakuplu ve Gürpınar’da 11 milyona yakın yatırım yaptıkları iki okulun temelini Ekim ayı içinde atacaklarını müjdeleyerek bitirdi.
Kaynak: İHA