Silifke'de Tarla Günleri Etkinliği

Etkinlik kapsamında iyi tarım uygulamasına geçen çiftçilere sertifika verildi.

Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tarla günleri etkinliği kapsamında iyi tarım uygulamasına geçen çiftçilere sertifika verildi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Sömek Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, iyi tarım yapmaya ve tarımı geliştirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

İyi tarım uygulamalarıyla ürünleri yetiştirip dünya pazarına sunmanın önemli olduğunu belirten Cinbir, şöyle konuştu:

'Çiftçisi, üreticisi, alanı, satanı, odaları ve bütün kurumları, hep beraber olursak, omuz omuza verirsek dünya pazarındaki en önemli rolü alabiliriz. Bu topraklar aziz ve bereketlidir. Çünkü bu toprağın her karışı şehit kanıyla yıkanmıştır. Bizler de şehitlerimize olan borcumuzu bu toprakları en verimli şekilde kullanarak ödeyebiliriz. Çok çalışmak durumundayız. Bu toprakları bereketlendirmeli ve zenginleştirmeliyiz. Bu ülkeyi böylelikle zengin ve güçlü bir ülke yapabiliriz.'

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü de güvenli gıda tüketiminin çok önemli olduğunu kaydetti.

Tüketicilerin tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak istediğini anlatan Süngü, 'Bu bilinçle gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için bir takım sistemler ve standartların oluşturulması ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur. İşte bu noktada hepimizin paydaşı olduğu tarım sektörü de üretimde yeni metotlar, yeni sistemler geliştirmiştir. İyi tarım uygulamaları da bu gelişmelerin en önemlilerinden biridir.' diye konuştu.

Süngü, bin 500 dekarlık alanda başlayan iyi tarım uygulamalarının şu anda 18 bin dekarlık bir alanda devam ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından iyi tarım uygulamalarına geçen 10 çiftçiye sertifika verildi.
Kaynak: AA