Şifayı Memleketinde Buldu

Damar tıkanıklığından dolayı uzun süredir yürüyemeyen Abdulkerim Işık (53), Tatvan Devlet Hastanesi’nde yapılan anjiyo ameliyatı sonrası yürümeye başladı.

Ziyaret için İstanbul’dan memleketi Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen ve bacağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle yürüme zorluğu çeken Işık, Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan anjiyo ameliyatından bir gün sonra yürüdü.

Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, anjiyo olmak için birçok kez İstanbul’da girişimlerde bulunduğunu, ancak gerek hasta yoğunluğu gerekse bazı endişeler nedeniyle anjiyo olamadığını anlattı.

Bitlis’te bu operasyonların yapıldığını duyunca hastaneye başvurduğunu anlatan Işık, yapılan ameliyatın ardından kendini iyi hissettiğini kaydetti.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Ertürk ise, kendilerine başvuran hastanın sol bacak damarının tamamen tıkalı olduğu, yapılan başarı operasyon ile damara stent takılmak suretiyle tamamen açıldığını bildirdi.

Hastanın bacağındaki damar tıkanıklığına bağlı olarak ciddi yürüme sıkıntısı çektiğini ifade eden Ertürk, 'Hastamızda tıkalı olan alana balon ve stentleme işlemi ile tıkalı olan damarı açtık. Operasyon gayet başarılı geçti. Tıkalı damarın açılmasıyla birlikte hastamızın yürüme ile ilgili olan şikayeti geriledi.' dedi.

Kaynak: AA