Sanayi Kentine 'Bilgilendirme Noktası' Kurulacak

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle Kocaeli'de oluşturulan 'Sanayici Bilgilendirme Noktası' 11 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) desteğiyle Kocaeli'de oluşturulan 'Sanayici Bilgilendirme Noktası' 11 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak.

MARKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) gerçekleştirilen toplantıda, Kocaeli'deki tüm özel sektör temsilcilerine hizmet verecek bir 'Sanayici Bilgilendirme Noktası' oluşturulması konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.

Kocaeli Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, Güzeller OSB yönetimi, MARKA, KOSGEB, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, İŞKUR, Türk Standartları Enstitüsü, TÜBİTAK Marmara Teknokent, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı ve Sanayi Gazetesi yöneticilerinin katıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Toplantıya katılan kurumların sağladığı mutabakatla, Doğu Marmara Bölgesinin Ar-Ge ve üretim odağı olan Gebze, Çayırova, Dilovası bölgesi sanayisinin sahip olduğu konum avantajı ve üretim-bilgi kapasitesinin geliştirilmesi, sanayicilerin devlet destekleri hakkında ilk elden bilgilendirilmesi ve bu olanaklardan daha fazla yararlanabilmesi hedefleniyor. İlgili kurumların her hafta salı günü bir araya gelerek sanayiciyi bilgilendirmesi ve belirli aralıkla firma ziyareti de düzenleyerek yerinde bilgilendirme yapmaları planlandı. Bu kapsamda Sanayici Bilgilendirme Noktası, 11 Ekim 2016 tarihinde Güzeller OSB Yönetim Binasında faaliyete başlayacak.'

Açıklamada görüşlerine yer verilen MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, ajansın asli faaliyetlerinden birinin devlet destekleri hakkında yatırımcı ve girişimcilerin bilgilendirilmesi olduğuna işaret etti. Paydaş kuruluşlarla oluşturulacak bu yeni yapı içinde yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden Ayhan, bu yapının sadece Güzeller OSB'de yer alan firmalara değil, bölgede yer alan binin üzerinde sanayi kuruluşuna hizmet vermek amacıyla kurulacağını kaydetti.

Bu yapının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla bölgede yer alan tüm OSB yönetimlerinin sürece aktif katılımlarının önemine dikkati çeken Ayhan, Türkiye'nin ihracat yapısının rekabet edilebilir seviyede tutulması amacıyla firmaların Ar-Ge'ye yönlendirilmesi gerektiğini, bunun için devletin destek mekanizmalarının etkili olacağını belirtti.
Kaynak: AA