Pursaklar Zabıtası Kantinleri Mercek Altına Aldı

Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 2016-2017 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla okul kantinlerini mercek altına aldı. İlçedeki bütün okul kantinlerini denetleyen ekipler, kantin yöneticilerine uyulması gereken kuralları bir kez daha hatırlattı.

Pursaklar Zabıtası Kantinleri Mercek Altına Aldı
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim döneminin başlamasıyla okul kantinlerinde bir dizi denetim yaptı. Bakanlıkların açıklamış olduğu standartlara göre denetimlerini yapan ekipler, kantinlerdeki ambalajlı ürünlerden kırtasiye malzemelerine kadar hemen her ürünün titizlikle inceledi. Hijyen kuralları noktasında titiz davranan zabıta memurları, gittikleri her okulda kantinlerde uyulması gereken kuralları hatırlatmayı ihmal etmedi.

İşyerinin temizliği, hijyen kurallarına uygunluk, gıdaların ambalajları, gıdaların hazırlandığı tezgâh malzemeleri, ürünlerin son kullanma tarihi gibi birçok konuda denetimler yapıldı. Denetimlerle ilgili bilgi veren Puraklar Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Aytaşgın, “Belediye Başkanımız Sayın Selçuk Çetin, öğrencilerimizin aldığı eğitimin yanı sıra onlara sunulan kantin hizmetlerini de çok önemsiyor. Kendilerinin kesin talimatı var. Okul kantinlerinde sık sık denetimler yaparak, öğrencilerin sağlığını tehlikeye düşürecek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve öğrencilerimizin sağlıklı gıdalar tüketmesi için çalışmalarımızı düzenli aralıklarla sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA