Nobel barış ödülü sahibini buldu

Nobel Barış Ödülü Kolombiya Devlet BaşkanıJuan Manuel Santos'a verildi.

Nobel barış ödülü sahibini buldu
Nobel barış ödülü sahibini buldu
Nobel Barış Ödülü'nü Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos aldı. Santos'un Kolombiya'daki Devrimci Silahlı Güçler'le (FARC) barış anlaşması imzalayarak 52 yıllık savaşa son vermeyi başarmıştı.

Barış anlaşması Kolombiya'da geçtiğimiz günlerde yapılan referandumda kabul edilmese de Juan Manuel Santos barış arayışlarının devam edeceğini açıklamıştı. Nobel heyeti, barış için sarfedilen çabaların takdire şayan olduğunu ifade etti.

Barış anlaşmasının onaylanmaması nedeniyle ödülün İran'a gideceği tahmin edilse de Oslo Nobel Komitesi ödülü yine de Kolombiya Devlet Başkanı Manuel Santos'a layık gördü.

Nobel barış ödülü sahibini buldu

JUAN MANUEL SANTOS KİMDİR?


7 Ağustos 2010’dan bu yana Kolombiya Devlet Başkanlığı görevini yürüten Juan Manuel Santosdaha önce Dış Ticaret, Maliye Bakanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı.

20 Haziran 2010 seçimlerinde ikinci turdan sonra Juan Manuel Santos Calderon resmen Kolombiya Devlet Başkanı seçildi.

2015 NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ

Nobel Barış Ödülü 2015 yılında Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne verilmişti. Komite 2011 yılında ülkede yaşanan Yasemin Devrimi'nden sonra Tunus'ta çoğulcu demokrasinin kurulmasını ve yerleşmesini sağlamak için çaba harcayan bir grup aktivist, insan hakları savunucusu, politikacı, avukatlar ve işadamlarından oluşuyordu.

Nobel barış ödülü sahibini buldu