Müdür Bozyel'den Tam Gün Eğitim Sistemine Destek

Muş’un Hasköy Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, Başbakan Binali Yıldırım’ın “2019’a kadar ikili öğretime son vereceğiz. Öğrenciler tam gün okula gidecek” açıklamasının yerinde bir karar olduğunu belirterek, “Bu karar biz idareci ve öğretmenleri ciddi anlamda rahatlatmıştır” dedi.

Müdür Bozyel'den Tam Gün Eğitim Sistemine Destek
Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, eğitim sisteminin tam güne çıkarılacağı planlaması hakkında açıklamalarda bulundu. 4+4+4 sistemine geçilmesiyle aynı bahçeyi paylaşan okulları ihata duvarı örerek ayırdıklarını belirten Bozyel, “Sayın Başbakanımızın ‘eğitim öğretim tam gün olacak, ikili öğretime son vereceğiz’ açıklaması biz idareci ve öğretmenleri ciddi anlamda rahatlatmıştır. Hasköy eğitim bölgemizde 4+4+4 sisteminden sonra tüm okulları ivedilikle ayırdık. Aynı bahçede iki binası olan okullarımızı ihata duvarı örerek tamamen ayırdık. Ancak fiziki imkanları olmayan yerlerde ise farklı okul isimleri ile halen aynı binada ilkokul ve ortaokul olarak eğitime devam etmekteyiz. Sayın Başbakanımızın açıklamaları bizde ciddi bir heyecan oluşturmaktadır. Şöyle ki; ikili öğretim yapılan okullarda ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Öğrencilerimiz sabah 06.00 ila 06.30 saatlerinde uyanıp okula hazırlık yapıyor” dedi.

Bölgede yaşanan çetin kış şartlarının da ikili eğitim açısından sıkıntı teşkil ettiğinin altınız çizen Bozyel, “Bölgemizin sert kış şartlarını da düşünsek zaten sorunun büyüklüğü herkesçe malum. Ders saat 07.00’de başlayacak ve teneffüsler 5’er dakika ve hiçbir şekilde yararlı olmuyor. Aynı durum idareci öğretmen ve velilerimiz için de geçerli. Öğlenci gruplar da akşam saat 17.00 ila 17.30’a kadar okulda kalmak zorundalar ve günlerin kısa olmasından dolayı, karanlık çökmekte. Bu durum beraberinde çeşitli riskler getirmekte. Güvenlik ve aşırı soğuklar gibi. Hasköy eğitim bölgesinde şu an sadece iki okulumuzda ikili öğretim yapılmakta. Dağdibi ve Azıklı ilk ve ortaokullarımızda. Dağdibi köyümüze bu yıl yapımına başlanacak 12 derslikli binamıza geçildiği takdirde burada bu sorun da kalkmış olacak. Sonuç olarak Sayın Başbakanımızın tam gün eğitime geçileceği beyanatları bizleri müthiş heyecanlandırıp, mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA