Kanada'da Ekim Ayı İslam Tarihi Ayı' İlan Edildi

Kanada’nın en fazla nüfuslu Ontario eyaletinde ekim ayı, 'İslam Tarihi Ayı' oldu.

Kanada’nın Ontario eyaleti parlamentosu, Ekim ayını 'İslam Tarihi Ayı' ilan etti.

Ontario Parlamentosu’nun Yeni Demokrat Partili milletvekili Teresa Armstrong, Muhafazakar Partili milletvekili Raymond Cho ve Liberal Partili milletvekili Şefik Kadri tarafından ortaklaşa hazırlanan tasarı, oybirliği ile kabul edildi.

-'İslam’ın zengin mirasını anlama fırsatı'

Kanada Kültür Bakanı Melanie Joly, konu hakkında yaptığı açıklamada, 'Bu ayın İslam topluluğunun ülkemize kattığı zengin mirasını anlamak ve bilgilerimizi geliştirmek için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Tüm Kanadalıları, İslam Tarihi Ayı’ndan yararlanmaya davet ediyorum. Kanada halkının bu sayede, kendilerini geliştirerek birbirleri arasında en iyi şekilde bağlantı kurabileceklerine inanıyorum.' dedi.

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi’nden (NCCM) yapılan değerlendirmede de Ontario Parlamentosu’nca alınan karardan memnuniyet duyulduğu bildirildi.

NCCM Başkanı İhsan Gardee, 'Ontario Parlamentosu’na, Kanada halkına, toplumsal kaynaşım için gösterdiği bu güzel jestten ötürü teşekkür ediyorum. İslam’a ve Müslümanlara karşı yükselen olayların yaşandığı bu zamanlarda, böyle haberler bizi mutlu etmektedir. Bu ayın ülkemiz için İslam hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Müslüman toplumunun Kanada’ya yaptığı katkıları tanımak için bir fırsat olmasını diliyoruz.' sözlerine yer verdi.

Ontario eyaleti, 36 milyonluk Kanada’da 14 milyonluk nüfusu ile en büyük eyaleti olma özelliğine sahip. İslam Tarihi Ayı, eyalet genelindeki yüzlerce cami, mescid ve toplum merkezinde farklı etkinliklerle kutlanacak.

-İslamofobi önergesi reddedildi

Öte yandan muhalefetteki Yeni Demokrat Partisince (NDP) Kanada Federal Parlamentosuna sunulan ve her türlü İslamofobik faaliyetin kınanmasını öngören e-411 sayılı önerge Muhafazakar Parti üyelerinin itirazları ile reddedildi.

Önerge, Liberal Parti Milletvekili Frank Baylis’in sponsorluğunda imzaya açılan ve 66 bin kişinin imzaladığı dilekçe ile parlamentoya sunulmuştu.
Kaynak: AA