'KADEM Erzurum Gençlik Fuarı'

KADEM Genel Başkanı Yılmaz: 'Tarihler ve kişiler değişiyor ancak bu aziz milletin inancı, ruhu, azim ve cesareti herhangi bir koşul ve zamanda asla kırılmıyor. En büyük örneği 15 Temmuz, üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Canımızdan geçtik, ülkemizden, namusumuzdan, bayrağımızdan vazgeçmedik. Tankların önüne kendimizi siper ettik. Sokağa çıktık, FETÖ'nün cuntasını devirmek için elimizden geleni yaptık'

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, 'Tarihler ve kişiler değişiyor ancak bu aziz milletin inancı, ruhu, azim ve cesareti herhangi bir koşul ve zamanda asla kırılmıyor. En büyük örneği 15 Temmuz, üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Canımızdan geçtik, ülkemizden, namusumuzdan, bayrağımızdan vazgeçmedik. Tankların önüne kendimizi siper ettik. Sokağa çıktık, FETÖ'nün cuntasını devirmek için elimizden geleni yaptık.' dedi.

KADEM Erzurum Gençlik Komisyonu ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Havuzbaşı Kent Meydanında düzenlenen KADEM Erzurum Gençlik Fuarı'nın açılış törenine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, KADEM Genel Başkanı Aydın Sare Aydın Yılmaz katıldı.

Erzurum Valiliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz klibiyle başlayan programda konuşan Yılmaz, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ve diğer KADEM üyelerinin selamını getirdiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin 'oku' olduğunu ve KADEM'in 'oku' emri ile başlayan bu medeniyetin takipçilerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

'Vatan uğruna hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi yad ediyoruz. Tarihler ve kişiler değişiyor ancak bu aziz milletin inancı, ruhu, azim ve cesareti herhangi bir koşul ve zamanda asla kırılmıyor. En büyük örneği 15 Temmuz, üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Canımızdan geçtik, ülkemizden, namusumuzdan, bayrağımızdan vazgeçmedik. Tankların önüne kendimizi siper ettik. Sokağa çıktık, FETÖ'nün cuntasını devirmek için elimizden geleni yaptık.'

15 Temmuz'da tankları durdurmak için mücadele eden vatandaşların mücadele ruhunu 'oku' emriyle başlayan bir medeniyetten aldığını ifade eden Yılmaz, KADEM'in Anadolu değerlerini benimseyen bir kadın hareketi olduğunu dile getirdi.

KADEM'in siyasetten, ekonomiye, iş dünyasından medyaya tüm alanlarda daha demokratik bir toplum için çalıştığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

'Daha demokratik bir toplum olmak için kadın ve erkeğin yan yana yürümesi gerekiyor. KADEM'in içinde kız öğrenciler kadar, erkek öğrenciler de var. Bundan sonra erkek arkadaşlarımıza da yer açalım. Bunun için hep birlikte adaleti merkeze koyarak çalışalım. Bizler hedeflerimizde sadece bu dünya olan insanlar değiliz. Ahirette hesaba çekileceğimiz bir hayatın olduğu şuuruyla yaşadığımız dünyayı mamur etmeye çaba göstermek zorundayız. Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi 'kim var?' dendiğinde 'ben varım' dediğimiz sürece bu medeniyeti daha büyük yerlere taşıyabiliriz.

'Misyonum, idealim ve davam var benim' dediğiniz sürece KADEM sizler için var. Hayal kurmazsanız, başkalarının hayalinin parçası olursunuz. Daha güçlü 'ben varım' demek zorundasınız. Mevlana gibi sevginin, Yunus gibi aşkın diliyle konuşan gençler olmalısınız. Yeri geldiğinde Köroğlu'nun, yeri geldiğinde Pir Sultan Abdal'ın, yeri geldiğinde Dadaloğlu'nun dilini konuşacak çelik yürekli kahramanlar olmalısınız. Sizden tarihinizi öğrenmenizi, geçmişinizi çok iyi bilmenizi istiyorum. Köklü bir tarihin, kadim bir medeniyetin mirasçıları olacaksınız. Türkiye'yi yakından takip etmenizi, en çok da okumanızı istiyorum.'

Daha sonra törene katılanlar standları gezerek, Erzurum Spor Lisesi Okçuluk Takımıyla ok attı.

Kaynak: AA