İzmir, Japonya'da Tanıtıldı

İzmir'in turizm ve yatırım olanakları Japonya'nın Tokyo ve Maebashi kentlerinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle tanıtıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Japonya'nın Tokyo ve Maebashi kentlerinde İzmir'in turizm ve yatırım olanaklarının aktarıldığı birer konferans düzenlendi.

Konferanslarda İZKA heyeti tarafından İzmir ve Bergama hakkında konuşma ve sunumlar yapıldı. Maebashi Valiliği ve Maebashi Belediyesinin de ziyaret edildiği programda ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Vali Yardımcısı ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Harputlu, 'İzmir'e Japon ve Uzak Asya pazarlarından gelen turist sayısının artırılması amacıyla, katıldığımız konferans programları süresince gerçekleştirilen görüşmeler çok etkili oldu.' ifadelerini kullandı.

Tokyo ve Maebashi kentlerinde Japonya'dan ve Güney Kore'den tur operatörleri ve medya temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda potansiyel yatırımcıyla görüşme fırsatı yakaladıkları aktaran Harputlu, şunları kaydetti:

'Hazırladığımız Japonca tanıtım dokümanları sayesinde İzmir'i hedef kitleye yönelik olarak daha etkin birbiçimde tanıtmış olduk. Turizm sektöründe yaşanan dalgalanmalardan daha az zarar görmek, sezonu 12 aya uzatmak ve turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla tanıtıma çok önem veriyoruz.'

Japonya'daki toplantılarda tarımsal yatırımlar ve teknolojik sektörlerde yatırım işbirliklerini geliştirmek üzere görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca Kapadokya, İzmir ve Konya'yı kapsayan bölgelerde Japonya, Güney Kore ve Asya Pasifik Bölgeleri başta olmak üzere kültür turizmi ağırlıklı çeşitli turizm alanlarında tanıtım yapmak ve yatırım işbirliklerini geliştirmek üzere bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Kaynak: AA