Hukuk Fakültesinde Modern Mahkeme Salonu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi düzenlenen törenle yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Fakültede öğrencilerin pratik yapabileceği kurgusal mahkeme salonu da bulunuyor.

Hukuk Fakültesinde Modern Mahkeme Salonu
Hasan Kalyoncu Üniversitesinin içerisinde kurgusal mahkeme salonu bulunan hukuk fakültesi düzenlenen törenle 2016- 2017 eğitim öğretim yılına merhaba dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen açılış törenine Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanvekili Haluk Kalyoncu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan’ın yanı sıra üniversitenin akademik kadrosunda yer alan personeller ile öğrenciler katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, salonda hazır bekleyen öğrencilere yaptığı konuşmayla ilk dersi başlattı. Tancan, öğrencilere enerji hukukuna yönelmeleri konusunda öneride bulundu.

“Enerji hukukuna önem verin”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, hukukun önemli bir alan olduğunu belirterek, “Her ne kadar teknik mühendis olarak görev yapıyor olsam da hukukçulara çok özeniyorum. Keşke hukuk okusaydım diye düşünüyorum. Henüz yolun başındasınız enerji hukuku alanında uzmanlaşmanızı tavsiye ediyorum. Hem yeni hem de iş hacmi geniş bir alan, hepinize hayırlı olsun” dedi.

“En çağdaş hukuk fakültelerinden birini açtık”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, en çağdaş hukuk fakültelerinden birini açtıklarını söyledi.

Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Modern bir donanım sistemi var. Amfilerimiz, dersliklerimiz akıllı amfi sistemiyle donatıldı. İçinde bulunduğumuz mahkeme salonu kurgusal bir mahkeme salonu burada eğitimde pratik ve teoriyi bir arada yapıyoruz. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir mahkeme salonunda öğrencilerimize ve hukuk fakültemize kazandırmış olduk. Böylece artık adalet mülkün temeli ilkesine sahip hukukçular, hakimler, savcılar ve avukatlar yetiştireceğiz. Bu nedenle çok gururluyuz, çok mutluyuz. Üniversitemize ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Dün bir enerji santrali açmıştık bugünde bir fakülte binası açtık. Her gün büyüyerek, derinleşerek eğitim-öğretime devam etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Adil ve adaleti hükmedecek hukukçular yetişecek”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Haluk Kalyoncu, fakülte içerisinde öğrencilerin pratiklerini geliştirebilecekleri birde mahkeme salonu bulunduğunu söyledi.

Kalyoncu, “Bu hukuk fakültesi binası yaklaşık 3 bin 500 metrekare tamamen hukuk fakültesi öğrencilerimiz için yapıldı. Fakültemizde şu an bin 50 öğrenci mevcudu var. Hukuk fakültemiz tek fakülte, tek bina olarak üniversitemizde örnek ve Türkiye’deki diğer üniversitelere de örnek bir şekilde farklı anfilerde kendi mahkeme salonunda öğrencilerin ikinci ve üçüncü sınıftan itibaren avukatlığa, hakimliğe ve meslek hayatına hazırlanacak çok muhteşem bir fiziki alanlar oldu. İnşallah öğrenci arkadaşlarımız geleceğe en iyi şekilde hazırlanıp adil, adaleti hükmedecek bir şekilde yetişecek ve meslek hayatına atılacaklar diye inanıyorum” diye konuştu.

Açılış töreninin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan öğrencilere yaptığı konuşmayla hukuk fakültesinin ilk dersini de başlattı.
Kaynak: İHA