DÜZELTME

'Tunceli Valisi Kaymak'tan cemevinde iftar yemeği' başlıklı haberimizin birinci paragrafında yer alan 'Tunceli Kaymakamı Ali Kaymak' ibaresi, 'Tunceli Valisi Osman Kaymak' olarak düzeltilmiştir.Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

Tunceli Valisi Osman Kaymak, 'Tek istediğimiz Alevilerin kendi aralarında bir ve beraber olması. Aşırı uçları törpüleyerek, gerçek manada klasik dediğimiz, Hak, Muhammed, Ali ölçüsüne bağlı Alevilerin bir araya gelmeleri halinde devletimiz onların her türlü taleplerini en iyi şekilde karşılamaya gayret edecektir.' dedi.

Kaymak, muharrem ayı dolayısıyla Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevinde iftar yemeği verdi. Yemekte Alevi dedesi dua etti.

Programda konuşan Kaymak, kutsal günlerde birlik ve beraberliğin önemli olduğuna işaret ederek, Kerbela'da Hazreti Ali'nin çocuklarına büyük bir katliam yapıldığını hatırlattı. Kaymak, şu değerlendirmede bulundu:

'Onlara haksızlık yapıldı. Onlar hakkın ve adaletin yanında durarak kendilerini savundular ve şehit oldular. Allah onlara rahmet eylesin. Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Oradan çıkacak ders şudur, hak ve adalet için gerekirse canımızı sonuna kadar vereceğiz. Onlar o örnekliği gösterdiler, bugün bizler de Tuncelili Aleviler olarak, Alevi kültürünü yaşatmak içerisindeyiz. Muharrem ayındayız, cemevleri dolup taşmalı, bütün Aleviler oruç tutmalı diyorum. Tabii vatandaşlarımız tutabildikleri kadar bu orucu tutuyorlar. Gönül istiyor ki bu cemevleri insanlarla dolsun taşsın. Daha çok insanlar bu ibadetten nasiplensin. Zira inanç insanları huzura kavuşturur. Bizler Valilik olarak her zaman Alevilerin yanındayız.'

Hükümetin Alevilik üzerine çalışmalar yaptığını anlatan Kaymak, 'Tek istediğimiz Alevilerin kendi aralarında bir ve beraber olması. Aşırı uçları törpüleyerek, gerçek manada klasik dediğimiz, Hak, Muhammed, Ali ölçüsüne bağlı Alevilerin bir araya gelmeleri halinde devletimiz onların her türlü taleplerini en iyi şekilde karşılamaya gayret edecektir. O anlamda cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanması, dedelere maaş bağlanması dahil, her türlü konuda hükumetimiz her türlü açılma hazır.' ifadelerini kullandı.

İftarın ardından Vali Kaymak ve berberindekiler, cemevi yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İftara, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Vali Yardımcıları Olgun Öner, Hasan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Ekber Yurt, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA