Dünya Enerji Kongresi'nde Kömürün Geleceği De Masada

Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından, 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında düzenlenecek kömür çalıştayında kömürün geleceği tartışılacak

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından (TKİ), 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında dünyanın önde gelen kömür şirketleri ve birliklerinden üst düzey uzmanların katılacağı bir kömür çalıştayı düzenlenecek.

Dünya Enerji Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kongrenin platin sponsorlarından olan TKİ tarafından 11 Ekim'de düzenlenecek çalıştayda kömürün geleceği tartışılacak.

İstanbul’un 9-13 Ekim tarihlerinde ev sahipliği yapacağı kongrenin yan etkinliklerinden biri olan çalıştayın ana teması ‘Paris Anlaşması Sonrası Kömürün Geleceği’ olarak belirlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomi Komisyonu Genel Sekreteri Christian Friis Bach’ın konuşmacılar arasında yer aldığı çalıştaya, dünyanın önde gelen kömür şirketleri ve birliklerinden üst düzey uzmanlar katılacak.

Bir gün sürecek programda küresel, bölgesel ve önde gelen kömür üretici ülkeler bazında kömür trendleri, çevre koruma ve iklim değişikliğiyle mücadelede teknoloji odaklı çözüme yönelmenin önemi ve sürdürülebilir enerji geleceğinde kömürün rolü ele alınacak.

Beş oturumdan oluşacak çalıştayda, Türkiye için kömürün enerji talebini karşılamada ve arz güvenliğini sağlamadaki önemi tartışılacak ve temiz kömür teknolojileri alanında yürütülen çalışmalarla Türkiye'de yerli linyite dayalı, çevreye duyarlı olarak kurulan ve kurulmakta olan santral yatırımlarının sunumu yapılacak.

Çalıştayda, ileri kömür teknolojileri başlığı altında ise küresel iklim değişikliği riskini en aza indirme amacıyla imzalanan Paris Anlaşması sonrası kömürün geleceğinde, yüksek verimli ve düşük emisyonlu ileri teknolojilerin rolü, kömür gazlaştırma projeleri ve yatırımları değerlendirilecek.

Kaynak: AA