Cübbeli Ahmet: Muhammed Keskin'in frenleri patlamış

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, daha önce siyasi açıklamaları ve Beykoz'daki kaçak yapıyla gündeme gelen Marifet Derneğinin Başkanı Muhammed Keskin ile bağlantısını kestiğini açıkladı. Cübbeli Ahmet, “Muhammed Keskin, Şefik Kocaman ve ekibine yaptığım tüm övgülerden geri dönüyorum. Frenleri patlamış. Yarın ne olacağı belli değil” dedi.

Cübbeli Ahmet: Muhammed Keskin'in frenleri patlamış
Cübbeli Ahmet: Muhammed Keskin'in frenleri patlamış
Cübbeli Ahmet bu akşam yaptığı açıklamada, Marifet Derneği hakkında daha önce yaptığı methiyelerden geri döndüğünü duyurdu. Cübbeli Ahmet, "Benim Marifet Derneği ile ilişkim kesilmiştir. Muhammed Keskin, Şefik Kocaman ve ekibine yaptığım tüm övgülerden geri dönüyorum. Frenleri patlamış. Yarın ne olacağı belli değil. Ben bunlardan korkmuyorum. Bunların ağa babalarından korkmadım, bunlardan mı korkacağım" dedi.

Hocaefendi'yi ziyaretime izin vermiyorlar"

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'yi ziyaret etmesine izin verilmediğini belirten Cübbeli Ahmet, "Efendi Hazretleri'ni ziyarete gittiğimde kapıyı suratıma kapatıp içeri dahi almadılar. Bu zamana kadar böyle bir şeyi size söyledim mi? Yine söylemezdim, ama hakiki yüzleri ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

“Göreceğiz kime gelecek Allah'ın tokadı"

Muhammed Keskin'in, avukatını aradığını belirten Cübbeli Ahmet, "1 saate yakın konuşmuş. Sonunda 'Allah'ın tokadı gelecek' demiş. Göreceğiz bakalım kime gelecek Allah'ın tokadı" diye konuştu.

Keskin'in darbe girişimini bildiği iddia ediliyor

Muhammed Keskin öncülüğündeki Marifet Derneği, daha önce hükümeti hedef alan yayınlarıyla gündeme gelmişti. 15 Temmuz'daki darbe girişiminden de haberdar olduğu iddia edilen Keskin'in darbe girişimi duyulmadan önce Cübbeli Ahmet'i arayarak, "Sakın evden çıkma, hiçbir yere demeç verme" dediği medyaya yansımıştı.

Kaçak inşaat ile gündeme geldi

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin bacanağı olan Muhammed Keskin'in Hocaefendi'yi adeta Kavacık'taki Külliye'ye hapsettiği ifade ediliyor. Keskin'in izni olmadan Hocaefendi'yle kimsenin görüştürülmediği İsmailağa Cemaati içinde uzun zamandır tartışılan konuların başında geliyor. Keskin daha önce de Beykoz Çavuşbaşı'nda yaptırılan kaçak inşaat ile gündeme gelmişti.

Marifet Derneği tarafından Beykoz Çavuşbaşı'ndaki orman arazisine kaçak olarak yaptırılan inşaat geçtiğimiz şubat ayında belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Muhammed Keskin'in sahibi olduğu şirket üzerine kiralanan araziye yapılan binayla ilgili "Mahmud Efendi Külliyesi yıkılıyor" şeklinde başlatılan kampanyaya ise İsmailağa Vakfı'ndan tepki gelmişti. Vakıf yaptığı açıklamada, "İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının ilgisi de dahli de söz konusu değildir" denilmişti.