CHP'yi karıştıran istifa

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Balıkesir Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Karcı’nın görevinden istifa etmesi ve istifa nedenlerini sosyal medyada paylaşması parti içinde büyük tartışma çıkardı. Karcı, İl Başkan Yardımcısının partili bir genci darp ettiğini iddia ederken, il başkanını ise milliyetçilik yapmak ile suçladı.

CHP'yi karıştıran istifa
CHP Balıkesir İl Başkanlığı Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Karcı’nın sosyal medya üzerinden istifasını yayınlaması ve istifa nedenlerini açıklaması ile partide büyük yankı buldu.

CHP’li Karcı istifa nedeni olarak İl Başkan Yardımcısının gençlik kolları üyesini darp ettiğini ve İl başkanının kendisine yönelik milliyetçi tutumlar sergilediğini iddia etti.

Karcı, "İzmir dönüşü İl Başkan Yardımcısı tarafından tokat yiyen, darp edilen arkadaşımız Orkun Atlay’ı yerel basında iftiracı haberlerle ’Alkol Kafası’ başlığı altında yayınlatan il başkanlığının sorumsuzluğu ve karalama isteği. Genel Merkezimizin ve İl Başkanımızın bu konudaki sessizliği. İl Başkanımızın her fırsatta mikro milliyetçilik yaparak Balıkesirli olmayışımın bu görev için uygun olmadığımı ima etmesi. Ramazan Ayı’nda gerçekleştirdiğimiz ’Yeryüzü Sofrası’ etkinliğine İl başkanımızın katılmayışı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda AKP ve MHP il Başkanları ile kol kola yürürken seçilmiş olan il gençlik kolları başkanını dışlama çalışması ve yok sayan bir bir tavırla hareket etmesi" gibi nedenler sıraladığı mektubunu ’görevimden istifa ediyorum’ şeklinde sıraladı.

CHP'yi karıştıran istifa

Öte yandan, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ise, sosyal medya hesabından konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Biçki, "Balıkesir il gençlik kolları yönetimi, 02.10.2016 tarihli Gençlik Kolları MYK kararıyla düşmüştür. 03.10.2016 tarih ve 2016/140 sayılı Gençlik Kolları MYK karar yazısı ile konu İl Başkanlığımıza bildirilmiştir. 03.10.2016 tarihi itibariyle Balıkesir İl gençlik kolları başkanı ve yönetiminin tüzüğümüze göre hukuki bir durumu kalmamıştır" dedi.

Kaynak: İHA