Bozüyük Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine 'İlçemize Hoşgeldiniz, Tanıtım Gezisi'

Bozüyük Belediyesi tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Bozüyük Meslek Yüksekokulu’nu kazanarak kayıt yaptıran öğrencilere Bozüyük ilçesi ile Bilecik ve Söğüt’ü tanıtan bir gezi programı düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine 'İlçemize Hoşgeldiniz, Tanıtım Gezisi'
Bozüyük Belediyesi tarafından organize edilen, öğrencilerin eğitim göreceği il ve ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini bizzat gezerek, görerek ve yerinde yapılan anlatımlarla öğrenmeleri amacıyla düzenlenen “İlçemize Hoşgeldiniz, Tanıtım Gezisi” memnuniyetle karşılandı. Bozüyük Belediyesi’ne ait ücretsiz ulaşım aracı ile sabah erken saatlerde yola çıkan öğrenciler ilk olarak Kurtuluş Savaşı’nın en kanlı mücadelelerinin verildiği Metristepe Zafer Anıtı’nı ziyaret etti. Burada Bozüyük Belediyesi eğitmenleri tarafından öğrencilere Metristepe’nin stratejik önemi ve savaşın evreleri anlatıldı. Ardından Bilecik’e hareket edilerek Bilecik Osmanlı Tarih Şeridi, Şeyh Edebali Türbesi, Dursun Fakıh Türbeleri ve Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi ziyaret edildi. Gezide ayrıca öğrencilere Bozüyük Belediyesi şapkası, anahtarlık ve ilçe haritası hediye edilirken ilçe genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının yerleri de gösterildi.

Öğrencilerin eğitim göreceği il ve ilçe hakkında bilgi edinmesi ve yabancılık çekmemeleri amacıyla düzenlenen gezi öğrenciler tarafından da beğeni ile karşılanırken geziye katılanlar kendilerine bu imkânı sağlayan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA