Beşçeşmeler Esnafından Başkan Kılıç'a Tam Destek

Maltepe’nin tarihi mekanlarından biri olan Beşçeşmeler Meydanı’nda dönüşüm heyecanı yaşanıyor. Bölge esnafıyla bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, esnaftan tam destek geldi. Kılıç, “Projemiz hazır önümüzdeki hafta burada sizlere bir sunum yapacağım. Siz onay verirseniz, bu meydanı hep birlikte canlandıracağız” diye konuştu.

Beşçeşmeler Esnafından Başkan Kılıç'a Tam Destek
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ilçenin tarihi mekanlarından Beşçeşmeler esnafı ile bir araya geldi. Başkan Kılıç’ın yanı sıra, Beşçeşmeler Esnaf Kültür Sanat Eğitim Derneği (BEKSED) Başkanı Nevzat Eren ve çok sayıda bölge esnafının katıldığı buluşmada, esnafın sorunları ele alındı. Bölge esnafını teker teker dinleyen Kılıç, motorlu taşıtların meydana alınmaması, meydanın güvenliğinin arttırılması, zabıta noktası kurulması, meydanda düzenlenecek etkinliklerin esnafla işbirliği içerisinde organize edilmesi, sahil girişine Beşçeşmeler’e yönlendiren tabelaların konulması gibi taleplerle ilgili notlarını aldı.

“Bu meydan Maltepe’nin rengi olmalı”

Beşçeşmeler dönüşüm projesine ilişkin esnafa açıklamalarda bulunan Kılıç, “Beşçeşmeler Maltepe’nin bir rengi olmalı, burayı renklendirmeliyiz. Maltepe merkezden sahile kadar olan kısmı bir bütün olarak ele aldık ve dönüşüm planlarımızı hazırladık. Beşçeşmeler Meydanı’nın planını hazırlarken, dünya çapında 500’e yakın meydanı inceledik. Burada bir ofis açmayı planlıyoruz. Beşçeşmeler Meydanı’nın 3 boyutlu planlarını burada sergileyeceğiz. Herkes gelip ziyaret edip görebilecek. Danışmak istediği konuları, bu ofisimizdeki görevli arkadaşlara danışabilecek. Bu konuda sizlere de iş düşüyor. Hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Ben istiyorum ki oturalım, bu meydanın geleceğine hep birlikte karar verelim” diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı’na çağrı

Cumhuriyet haftasının kutlandığı 28 ve 29 Ekim günlerinde Maltepe’de önemli açılışlar yapacaklarını vurgulayan Başkan Kılıç, “28 Ekim’de yazarların, çizerlerin, müzisyenlerin burada çalışma yapabileceği atölyelerin olduğu ve usta sanatçımız Fikret Otyam’ın adını taşıyan müzemizin açılışını yapacağız. Yine aynı gün 10 yıldır kangren olan Gülsuyu Stadyumu’nun açılışını yapacağız” dedi.

Esnafa, 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlama çağrısı yapan Kılıç, şunları söyledi: “29 Ekim burada çok önceden, davullarla festival gibi kutlanırdı. Bu kültürü bu yıl büyüterek yaşatmak istiyoruz. Bu yıl 29 Ekim’i büyük bir coşkuyla Beşçeşmeler Meydanı’nda kutlamak istiyoruz. Cumhuriyet bayramı hepimiz için çok önemli. Bu gök kubbenin altında, başımız dik bir şekilde burada Maltepe’de buluşabiliyorsak, her şeyi Atatürk’e borçluyuz. Sizden ricam o gün eşlerinizi çocuklarınızı yanınıza alın, kırmızı beyaz giyinin ve düğüne gider gibi gelin. İnanın ki bizi aynı çatı altında toplayan Cumhuriyet bir çimentodur. Bu çimento parçalandığı zaman bu bina darmadağın olur. Ancak Mustafa Kemal Atatürk öylesine güçlü bir Cumhuriyet kurmuş ki, dimdik ayakta duruyor ve herkesi kucaklıyor. Kimseyi cinsiyetinden, etnik kimliğinden mezhebinden ötürü ötelenmediği bir anlayış var. Cumhuriyet vicdanı hür insanların rejimidir.”

Esnaftan tam destek

Başkan Kılıç’ın ardından Beşçeşmeler esnafı adına konuşan BEKSED Başkanı Nevzat Eren de, belediyeye ve Başkan Kılıç’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, “Çalışmalarınızın sonuna kadar destekçiyiz” diye konuştu.

Eren, “Biz Beşçeşmeler esnafı olarak geçmişte çok sıkıntılar yaşadık. Sandalyelerimiz, masalarımız toplandı. Ali başkan ilk günden bu yana, her zaman bizim yanımızda oldu. Bizi destekledi. Onun sayesinde pek çok sorunumuzu çözdük. Bugüne kadar bize verdiği tüm desteği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA