Başkan Şirin'den Vatandaşa Aşure Daveti

Turgutlu Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla 10 Ekim Pazartesi gününden itibaren 11 farklı noktada halka aşure ikramında bulunacak. Aşure bereketiyle gelen Muharrem Ayı’ndaki paylaşmanın ve şükretmenin yıl boyu sürmesini dileyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Dileğimiz odur ki Cenab-ı Allah dua kapılarını Muharrem Ayı’nda açık bırakır ve bu mübarek ay bütün Müslümanların sıkıntılarının sona erdiği, aşurenin yapılış ve dağıtılış amacına ulaşıldığı bir ay olur” dedi.

Başkan Şirin'den Vatandaşa Aşure Daveti
Turgutlu Belediyesi, hicri yılbaşı olan Muharrem Ayı dolayısıyla 5 gün boyunca 11 noktada aşure dağıtmaya hazırlanıyor. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki Aşevi ve Hayır Merkezi’nce hazırlanacak olan aşure, 10 Ekim Pazartesi günü eski belediye binası önünde ve Pazartesi Pazarı’nda, 11 Ekim Salı günü Derbent, Akçapınar ve Urganlı Mahallesinde, 12 Ekim Çarşamba günü Çepnidere ve Çepnibektaş Mahallesinde, 13 Ekim Perşembe Hacıisalar ve Çatalköprü Mahallesinde, 14 Ekim Cuma günü Musalar Yeniköy ve Sarıbey mahallelerinde dağıtılacak.

“Aşurenin bereketi yıl boyu sürsün”

10-14 Ekim günlerinde saat 13.00’de başlayacak olan aşure ikramlarının hayırlara vesile olmasını dileyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı; içerisinde paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure Günü’nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, ’Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Bizler bu ayın bereketini, paylaşmanın manevi hazzını birlikte yaşayabilmek amacıyla ilçemiz merkezi ve çevre mahallelerimizde 5 gün boyunca aşure ikramında bulunacağız. Ayrıca Aşevi ve Hayır Merkezimiz aracılığıyla yardıma muhtaç vatandaşlarımızın evine ulaştırdığımız sıcak yemeklere aşureyi de ekleyerek, aşureyi bin 300 vatandaşımızla da paylaşacak, ağızları tatlandıracağız. Yaklaşık 12 bin kişilik aşure hazırlığındayız. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Muharrem Ayı’nı tebrik eder, Muharrem Ayı’nın; yaşanan terör olaylarının sona ermesine, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da perçinlenmesine, ülkemizde huzur ve barış ortamının hakim olmasına vesile olmasını diliyor, tüm halkımızı Aşure Günleri’ne davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA