Bakan Çavuşoğlu'ndan Alanya'ya 'Kış' Müjdesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya’ya müjdeleri ardı ardına devam ediyor. Bakanlar Kurulu kararı ile Finike Sahilkent Mahallesi Kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin çözümlenmesinin ardından bir müjde de Alanya için geldi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Alanya'ya 'Kış' Müjdesi
Antalya’da turizmin 12 aya yayılabilmesi için Bakanlar Kurulu kararıyla Alanya-Akdağ ve Akseki-Göktepe’de statü değişikliği gerçekleştirilerek kış sporlarının önü açıldı. Ankara’da Antalya’nın ihtiyacı olan yatırımları hızlı bir şekilde çözerek sonuca ulaştıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizmle ile ilgili alınan bu önemli karara da imzasını atmış oldu.

Kış sporları yatırımlarının önünü açacak gelişim bölgesi statü değişikliği ile Alanya Akdağ Kış Sporları Turizm merkezi ve Alanya-Akseki Turizm merkezleri Bakanlar Kurulu kararıyla gelişim bölgesi olarak tespit edildi. Antalya turizmini çeşitlendirmesi yolunda alınan karar Alanya -Akseki Turizm Merkezleri olarak Resmi Gazetede ilan edildi.

Kış Sporları Turizm Merkezleri “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” ile düzenlenen desteklerden faydalanılması için Alanya Akdağ ve Akseki Göktepe bölgesinde kültür, turizm koruma ve gelişim bölgesi kapsamına alınarak yatırımların önü açıldı. Mera arazisi durumundaki kış sporlarına elverişli alanlar turizm için değerlendirilerek, yatırımcılar için önemli bir teşvik sağlanmış oldu. Yeni isimleriyle Alanya Akdağ - Akseki Göktepe kültür, turizm koruma gelişim bölgelerine kış spor aktiviteleri kazandırılarak kayak pistleri, mekanik tesis hatları, konaklama ve günübirlik tesisler imar çalışmalarının imar çalışmalarının ardından yeni turizm bölgesinde yapılabilecek.
Kaynak: İHA