'1. Uluslararası Yer Altı Zenginlikleri Ve Enerji Konferansı' Sürüyor

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Yer Altı Zenginlikleri ve Enerji Konferansı” sürüyor.

'1. Uluslararası Yer Altı Zenginlikleri Ve Enerji Konferansı' Sürüyor
Yozgat’ta ilki gerçekleştirilen ve uluslararası olma özelliği taşıyan konferansa yurt içi ve yurt dışından katılım sağlayan alanında uzman 120’ye yakın akademisyen, yer altı zenginlikleri ve enerji konusunda 80 sözlü bildiri ve 19 Konferansın koordinatörlerinden Bozok Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Berna Yavuz Pehlivanlı, konferans kapsamında özellikle yer altı yer bilimleriyle ilgilenen bilim insanları ve fizikçilerin ortak bir platformda bilimi tartışmak üzere bir araya geldiğini belirterek, “Yurt içinden ve yurt dışından gelen bilim insanları burada 80 sözlü bildiri ve 19 poster bildiri ile aktif bir şekilde iki gün boyunca bilim üzerine konuşmalar yapıyor. Bu konferanslarda özellikle maden yatakları bu maden yataklarının enerjiye dönüşümü konusunda neler yapılır, ülke ekonomisine nasıl kazandırılır gibi konularda görüşler bildirildi.

İlk defa fizikçiler ve jeologlar bu toplantıda bir araya geldiler. Yozgat için ve ülkemiz için güzel sonuçlar elde edilir” dedi.

Üçüncü günde ise katılımcılara Yozgat’ı ve ilçelerinin tanıtımı için gezi düzenleneceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Berna Yavuz Pehlivanlı, “Bu tür organizasyonlarla hem üniversitemizin hem de şehrimizin tanıtımı yapılmaktadır. Bu konuda bize destek veren her zaman yanımızda olup bizi cesaretlendiren Rektörümüz Prof.Dr. Salih Karacabey’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA