Yeniye İnat Eskiye Devam

Ulubey’de yaşayan emekli öğretmen Hüseyin Remzi Çakın yeni araçlara inat eski arabalarını kullanmaya devam ediyor. Çakın’ın araçlarından biri şu an hayatta olmayan eşinin kullandığı ve Türkiye’ye toplam 500 adet gelen Yugo. Araç Forbes dergisi tarafından tüm zamanların en kötü arabası listesinde üst sıralarında yer alıyor.

Yeniye İnat Eskiye Devam
Yeni arabaya ihtiyaç duymadığını ve kullandığı arabalardan gayet memnun olduğunu söyleyen Çakın Zestava Yugo’nun eşinin kullandığı araç olması sebebiyle ayrıca bir manevi değeri olduğunu vurguladı. Çakın abalarıyla ilgili olarak şunları söyledi; "Bu araba 1985 model 1988’den beri bende. Markası Zastava Yugo. Yakıtı az, dört pistonlu olmasına rağmen yakıtı az. Yalnız Türkiye benzinleri tortulu olduğundan, bunun da karbüratörü küçük, tıkayıveriyordu. Şimdi ben buna gaz taktırdım, karbüratörü şimdi benzin görmüyor, ateşlemeyi de platinden elektroniğe çevirdik, o gün bu gündür yolda kaldığını görmedim, gençliğinden daha iyi kullanıyorum şu anda. Benim eşim hemşire idi, o zaman sağlık ocağı biraz dışarıda idi oraya gidip gelmek için bu arabayı kullanıyordu. Eşim Aydınlı olduğu için Aydın’a da çok gittik geldik bu arabayla. O yüzden hatırası var bu arabada."

Aracına etraflıca bir bakım yaptırmak istemeyen Çakın; "Arabanın bu hale gelmesi hep dışarıdan gelen nedenlerden dolayıdır. Hiçbir kazam yok, Türkiye’de başkasının malına saygı duymak yok. Bıçak vurarak aracın boyasını kaldırıyorlar. Boyatsam çok güzel bir şekilde aynen bu şekilde zarar verirler neden boşuna masraf edeyim."dedi.

"TÜRKİYE’YE 500 ADET GELDİ"

Kaporta ve aksesuar parçaları hariç parça konusunda sıkıntı çekmediğini belirten Çakın; "Bütün parçaları orijinal İstanbul’da falan var. Şimdi Türkiye’nin, Dünya’nın her yerinden parça getirtebiliyorsunuz. Motoru arkadadır, yalnız Wolksvagenler gibi hava soğutmalı değil su soğutmalı.Tülay Caymaz şimdi rahmetli oldu Zasteva’nın servisiydi. O bu arabaları Türkiye’ye kendilerinin getirdiğini ve toplam 500 adet olduğunu söyledi.

"

31 YILDIR AYNI ARABAYI KULLANIYOR

Uşak’ta 1978-1981 yılları arasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini yapan ve 30 yılını öğretmelik mesleğine veren Çakın 31 yıldır da aynı arabayı kullanıyor. Çakın araçlarıyla ilgili olarak; "Benim yıllardır kullandığım arabam Opel Kadet. Onun 1200cc motoru var Zestava’nın 850cc, ikisinin toplamı 2000cc hacim etmiyor. Ben bu araçları az yakıt harcadıkları için kullanıyorum.. Mobilet nasıl yakıyor aynı o şekilde bir yakıt tüketimi var. Bunun vizesini falan da aldım. Ayrıca satmaya kalksam çok düşük paralara gidecek. Ben de zaten 71 yaşıma geldim, benim işimi görüyorlar, diğer yandan oğlum da bunları kullanmak istiyor, onun için bunları satıp yeni bir araba almayı düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA