Vali Mustafa Toprak Açıklaması

Vali Mustafa Toprak, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlara yerleşemeyen, özel yurtlardan çeşitli sebeplerden ayrılmak zorunda kalan ve yurt talebinde bulunan kız öğrencileri mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Vali Mustafa Toprak Açıklaması
Yurt talebinde bulunan öğrencilerin bir kısmı Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek, sorunlarını dile getirip kendisinden sorunlarının çözümü konusunda talepte bulundu. Toprak, geçtiğimiz günlerde Malatya’da yurt talebinde bulunan ve yerleşemeyen kız öğrencilerin yurt sorunu kalmayacağını, yedekteki tüm kız öğrencilerin taleplerinin karşılanacağını, kiralanan yurtlarda daha önce kalanların da mağdur olmaması için çözüm üretileceğini belirtmişti. Kiralanan yurtlarda daha önce kalan bu öğrencilerin değişim nedeniyle mağdur olmamaları yönünde öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak amacı ile Vali Yardımcısı Miktat Alan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Ebubekir Kayhan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve öğrenci yurdu yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda sorunun çözümü konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı, kendilerine bağlı yurtlarda bu öğrencileri geçici olarak barındırabileceklerini, KYK Bölge Müdürü Kayhan da bu süre zarfında asıl ve yedek kontenjan öğrencilerinin yerleştirme işlemlerinin ardından bu öğrencilerinde yurtlara yerleştirilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ve soruna çözüm bulacaklarını söyledi.

Vali Toprak, Vali Yardımcısı Alan’dan da konunun takipçisi ve koordinasyonu konusunda çalışmaları takip etmesini istedi.

Toplantı sonrası öğrencileri de makamına kabul eden Toprak, kendilerini geçici olarak 20-25 gün kadar Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yurtlarda misafir edeceklerini, ardından da kalıcı çözüm amacı ile kontenjan doğrultusunda yurtlara yerleştirileceklerini söyledi.

Toprak, “Malatya’da hiçbir kız öğrenci yurt konusunda mağdur edilmeyecek. Sorunların çözümü konusunda her zaman yardımcı olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA