Türkiye – Ukrayna İlişkileri

DEİK Türkiye – Ukrayna İş Konseyi Başkanı Çetin: 'İki ülke arasındaki ticaret hacmi, serbest ticaret anlaşmasının imzalanması ile kat kat artacaktır ve hedeflenen miktara ulaşacaktır'.

KİEV – DEİK TürkiyeUkrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının imzalanması ile ticaret hacminin istenilen düzeye çıkacağını söyledi.

Uluslararası Kiev Ekonomik Forumunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Ukrayna Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (USPP) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

İmza töreninde konuşan DEİK Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin önündeki engellerin serbest ticaret anlaşmasının imzalanması ile kalkacağını belirtti.

Çetin, “Bu anlaşmayı imzalayabilirsek çok büyük bir iş başaracağız. İki ülke arasındaki ticaret hacmi, serbest ticaret anlaşmasının imzalanması ile kat kat artacaktır ve hedeflenen miktara ulaşacaktır. Bu konuda her iki tarafın da kendi üzerine düşeni yerine getireceğine inanıyorum.” dedi.

Türkiye ile Ukrayna arasında ticaretin ve yatırımların artırılması için uzun yıllardır çalıştıklarını kaydeden Çetin, iki ülke arasında iyi olan ilişkilere rağmen ticaret hacminin yetersiz olduğuna dikkati çekti. Çetin, Türk özel sektörünün bu hususta büyük bir çaba içerisinde olduğunu ifade etti.

Ukrayna Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Başkanı Anatolii Kinakh da TürkiyeUkrayna arasındaki serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının gerekliliğini vurguladı. Anlaşmanın bir an önce imzaya hazır hale gelmesi için Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile müzakere halinde olduklarını dile getiren Kinakh, “Bu adımlar elbette karşılıklı atılacaktır. Hepimizin ekonomik çıkarlarına uygun olarak bu anlaşmanın bir an önce imzalanmasını destekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: AA