'Türkiye - Tayvan Yuvarlak Masa Toplantıları'

TASAM ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu tarafından düzenlenen toplantıların ilki 21 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu tarafından düzenlenen 'Türkiye - Tayvan Yuvarlak Masa Toplantıları'nın ilki 21 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

TASAM'dan yapılan açıklamaya göre, 'Yeni Dönem Türkiye - Tayvan Sosyo-Ekonomik İlişkileri: Fırsatlar ve Riskler' ana temasıyla düzenlenecek toplantı, iki ülke arasında karşılıklı potansiyelin ve mevcut iş birliğinin proaktif boyutlarını ortaya çıkarmayı ve kapasite inşasına katkıda bulunacak.

Türkiye - Tayvan sosyo-ekonomik ilişkilerindeki fırsatlar ve tamamlayıcılık ilişkisini iki ülke kamuoyu nezdinde ortaya koyacak toplantı, entelektüel bir zemin de inşa edecek.

Toplantı'nın alt temaları ise şu başlıklarla gerçekleştirilecek:

'Türkiye - Tayvan Ekonomik İlişkileri: Fırsatlar ve Güçlükler', 'Türkiye - Tayvan Serbest Ticaret Perspektifleri', 'Suriye İnsani Krizi ve Mülteciler Konusunda Tayvan ve Türkiye'nin İşbirliği Yapabileceği Konular', 'Tayvan'ın Orta Asya Pazarına Açılmasında Türkiye'nin Olası Katkısı.'

Kaynak: AA