Toroslar'da Fırat Çakıroğlu Anısına Birimler Arası Futbol Turnuvası

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına, birimler arası halı saha futbol turnuvası düzenledi.

Toroslar'da Fırat Çakıroğlu Anısına Birimler Arası Futbol Turnuvası
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve iki grupta 8 takımın katıldığı turnuvanın açılış maçı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü arasında oynandı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İçel Ülkü Ocakları İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İçel İl Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaşın izlediği turnuvada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Turnuvaya katılan ve emeği geçen tüm personeline teşekkür eden Başkan Tuna, Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına gerçekleştirdikleri turnuva ile amaçlarının birimler arasındaki diyaloğu, dayanışmayı ve kaynaşmayı daha da arttırmak olduğunu söyledi.

Toroslar Belediyesi olarak, çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençliğe büyük önem verdiklerini ve gençleri şiddetten uzak tutmak amacıyla spora yönlendirdiklerini vurgulayan Tuna, "Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizi yad etmek amacıyla belediyemizin birimleri arasında bir futbol turnuvası düzenlemek istedik. Bu turnuva ile amacımız, sporun barış ve kardeşlik olduğuna vurgu yapmaktır. Toroslar Belediyesi olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek amacıyla onları spora yönlendiriyoruz. Şiarımız beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan bir gençlik oluşturmaktır. Turnuvaya katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvamızın dostluk, kardeşlik içinde geçmesini diliyor, takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Tuna, konuşmasının ardından avukat Ahmet Boz’un oğlu Erhan Boz’a bir Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim armağan ederken, İçel Ülkü Ocakları İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’ye de üzerinde isminin yer aldığı bir forma takdim etti.

Daha sonra Tuna ve protokol üyelerinin başlama vuruşunu yaptığı müsabakanın galibi ise Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü 6-3 mağlup eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü oldu.
Kaynak: İHA