Tarlada Çalışarak Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyorlar

Muş'ta tarlada patates ve pancar toplayan genç kızlar, aile bütçelerine katkı sunuyor.

Muş'ta günlük 45 lira yevmiyeyle tarlada patates ve pancar toplayan genç kızlar, aile bütçelerine katkı sağlıyor

Muş'un Kırköy beldesinden gelerek patates ve pancar tarlalarından çalışan genç kızlar, buradan kazandıkları parayla ailelerinin bazı ihtiyaçlarını karşılıyor.

Merkeze bağlı Çöğürlü Köyü'nde patates tarlasında çalışan Farziye Yeryüzü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah erken saatte geldikleri tarlada, akşam saatlerine kadar patates ve pancar topladıklarını söyledi.

Tarlada günlük 45 lira yevmiyeyle çalıştıklarını anlatan Yeryüzü, 'Buraya gelen birçok genç kız aile bütçelerine katkı sağlamak ve çeyizini hazırlamak için çalışıyor. Üçü kız 6 kardeşiz. En büyükleri benim. Babam çiftçilik yapıyor. Geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz.' dedi.

Pancar tarlasında çalışan ve okula gitmediğini belirten Ayşe Yılmaz ise, 'Burada çalışarak hem aile bütçesine katkı sağlıyorum. Biraz yorucu geçiyor. Özellikle benim ve ailemin bu kadar maddi desteğe ihtiyacı olurken, sonbahar aylarında evde oturmaktansa arkadaşlarımızla buraya gelerek çalışmayı tercih ediyorum. Okulu 8. sınıftan sonra bıraktım. Çünkü çalışmam gerekiyordu.' diye konuştu.

Kentin patates, patlıcan ve biber ihtiyacının bir bölümünün kiraladığı tarlalardan karşılandığını ifade eden çiftçi Felemez Yeşilyayla da, tarlasında çok sayıda genç kızın çalıştığını kaydetti.

Kaynak: AA