Suriye'ye Gidecek 24 Ambulans Kapıkule'den Giriş Yaptı

Avrupa’da yaşayan yabancı ve Türk vatandaşların desteğiyle alınan 24 ambulans, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yaparak Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı.

Suriye'ye Gidecek 24 Ambulans Kapıkule'den Giriş Yaptı
Biz Ümmetiz Platformu ve 40 derneğin katkısı ile Avrupa’daki hayırseverlerin bağışlarıyla alınan ambulanslar, Suriye’ye gitmek üzere Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan hareket etti.

Ambulansların, Suriye’nin Halep, İdlip, Humus ile Türkmen bölgelerinde kullanılacağı öğrenilirken, söz konusu ambulansların Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye’nin Bab-El Hava Sınır Kapısı arasında bulunan ara bölgede Suriyeli muhaliflere teslim edileceği belirtildi.

"24 ambulansımız daha mazlumlara ulaşacak"

Yaklaşık 20 gündür Kapıkule Sınır Kapısı’nda ambulansların işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini dile getiren, Biz Ümmetiz Platformu Üyesi ve Avrasya Vakfı Gönüllüsü Ömer Faruk Teke, "’Bir Ambulans Bir Yaşam Projemizin’ adı. Suriye’ye acil ambulans gönderiyoruz içeriği olarak. Bu ambulans içeriğinde dört etap var. Birinci etapta geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde 25 adet ambulansımızı ihtiyaç sahibi mazlumlara ulaştı. İkinci etabımızda da 24 adet ambulansımızı ihtiyaç sahibi mazlumlara ulaşmak için bağışçılarımızın ve hayırseverlerin Biz Ümmetiz Platformu’na bağışlamış oldukları yardımlarla yurt dışından satın alınarak, Kapıkule Sınır Kapısı’na getirdik. Bugün de Kapıkule Sınır Kapısı’nda ambulanslarımızı AFAD’dan teslim alarak, Türk Kızılay’ı aracılığıyla Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanlığı’na teslim ederek, ihtiyaç sahibi hastanelere teslim ediyor olacağız. Bir ambulans, bin yaşam dedik ve bin yaşamın daha kurtulmasına vesile olmak için hayır sahiplerimizin desteğiyle üçüncü ve dördüncü etabı da inşallah çok yakında gerçekleştiriyor olacağız. Bugün itibariyle toplam 49 ambulansımız mazlumlara ulaşmış olacak" diye konuştu.

"Cilvegözü Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz"

Teke, ambulansların Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gitmek üzere Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan hareket ettiğini belirterek, "24 ambulans için yaklaşık 60 gönüllümüz ile bugün Edirne’den hareket ediyoruz. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Türk Kızılay’ına 24 adet ambulansımızı teslim edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA