'Sivil Mimari Ve Sokak Sağlıklaştırma' Projesi

Kırklareli Valisi Civelek, Hamdibey Köyü'nde proje çalışmalarını incelemelerde bulundu.

Kırklareli İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen 'Sivil Mimari ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi' sürüyor.

Proje kapsamında 7 bina cephesi, 2 çeşme, köy muhtarlık binası, taş duvar ve bahçe çit düzenlemesi, 3 bin metrekare granit yol ve meydan taş döşemesi, 350 metre banzalit bordürlü tretuar yapımı ve meydan yeşillendirmesi yapıldı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Demirköy İlçesine bağlı Hamdibey Köyü'nde proje çalışmalarını incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Civelek, burada yaptığı konuşmada, 'Sivil Mimari ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni önemsediklerini söyledi.

Projenin Istrancalar bölgesi Eko-turizm bölgesi planlama ve alt yapı çalışmaları kapsamında hazırlandığını bildiren Civelek, Hamdibey Köyünün, Istrancalar bölgesinde örnek bir turizm köyü olarak öngörüldüğünü kaydetti.

Projenin üç etaptan oluştuğunu anımsatan Civelek, kırsal alanda köylerin eko-turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi, köy pansiyonculuğu, yöresel ürün üretim ve pazarlamasının yapılarak kırsal kalkınma ve istihdama önemli katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Civelek, proje kapsamında çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını aktardı.

Kaynak: AA