Sakarya Valisi Coş Açıklaması

'Terör örgütlerinin sosyal medya uzantılarının ve onların etkisinde kalanların son günlerde yalan, yanlış, montaj yayınlarla iftira ve hakaretlerle tarafımıza organize bir şekilde saldırdıkları görülmektedir'.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sosyal medyada şahsına yönelik bazı iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Coş, açıklamasında, sosyal medyada yer alan bir videoyla kendisine saldırıldığını belirtti.

'Terör örgütlerinin sosyal medya uzantılarının ve onların etkisinde kalanların son günlerde yalan, yanlış, montaj yayınlarla iftira ve hakaretlerle tarafımıza organize bir şekilde saldırdıkları görülmektedir.' ifadesine yer verilen açıklamada, 2010 yılından beri muhtelif kişilere iftira ve hakaret için sosyal medyada kullanılan, daha önce milyonlarca kişinin izlediği, yabancı ülke kaynaklı bir video ile bu kez tarafına saldırıldığı ifade edildi.

Bir gazetecinin sosyal medya hesabından kendisi ile ilgili açıklamalarına da cevap veren Coş, şunları kaydetti:

'Konu yargıya intikal ettirilmiş olup, haysiyet cellatlığına soyunanlardan, ahlaksızlardan yargı nezdinde hesap sorulacaktır. Bir gazete muhabiri F.Y'ye atfen sosyal medyada şahsımıza ait gerçek dışı iddialar yayınlanmıştır. Konuyla ilgili gerçekler şöyledir: F.Y. adlı muhabir, emniyet KOM Şubesinin Adana'daki bazı yolsuzluk iddialarına ait çalışmalarını haber yapmak için gelmiş, İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir. Konuya ilişkin haberi 2013'te gazetesinde yayınlayan F.Y. daha sonra tehdit edildiği gerekçesiyle yardım istemiş, gereği için İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir. FETÖ'nün MİT tırlarına saldırısından önce, 17-25 Aralık 2013'ten sonra İl Emniyet Müdürü dahil emniyette kadro değişmiş, F.Y'nin bahsettiği kişiler görevden alınmış, yerlerine yeni görevliler atanmıştır.'

Vali Coş, FETÖ'nün MİT tırlarına saldırısının, 19 Ocak 2014 günü, yani F.Y'nin bahsettiği kişilerin görevde olmadığı tarihte yapıldığını vurgulayarak, 'FETÖ, MİT tırlarına saldırıda emniyeti değil jandarmayı kullandığı için bu hain girişimin dokümanlarını jandarma oluşturmuştur. Dolayısıyla dokümanlar jandarmada bulunmaktadır. Ne F.Y, ne de başka bir basın mensubuna FETÖ'nün MİT tırları saldırısına ait bilgi ve belgelere ulaşması için hiçbir imkan sağlanmamıştır. Gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltan, kişilik haklarımıza zarar verenlerle ilgili her türlü yasal işlem başlatılmıştır. Terörle mücadele azmimizi kırmak, aziz milletimize ve devletimize hizmetten alıkoymak isteyen tüm şer güçlerle bundan sonra da mücadelemiz hukuki zeminde yılmadan, bıkmadan, usanmadan sürecektir.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA