Sağlık-Sen'den, Sağlık Çalışanına Yönelik Saldırıya Kınama

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Giresun Şubesi, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde görevli bir personelin hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasını kınadı.

Şube Başkanı Kerim Süral, yaptığı yazılı açıklamada, baş tacı edilmesi gereken sağlık çalışanlarının kadir, kıymet bilmeyen kişilerin saldırısına uğramaya devam ettiğini belirtti.

Son olarak Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde görevli sağlık memuru A.K'nın hasta yakınları tarafından saldırıya maruz kaldığını vurgulayan Süral, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Bu saldırı Sağlık Sen camiası olarak bizleri son derece üzmüştür. Bu saldırı girişiminde bulunanları nefretle kınıyoruz. Biz Sağlık-Sen Giresun Şubesi olarak insanımıza hizmet sunma gururunu yaşarken diğer taraftan da hak etmediğimiz bir muamele görmeyi asla tasvip etmiyoruz. Sağlık-Sen Giresun Şubesi olarak üyelerimizin ve sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Bu olayın hukuk nezdinde takipçisi olacağız. Özellikle şiddetin son bulması için yargının, sağlık çalışanlarına ve diğer kamu görevlilerine yapılan şiddet karşılığında muhakkak surette tutuklu yargılama yapması gerektiğini belirtiyoruz.'

Kaynak: AA