Boğazına Takılan Fasulye Tanesi Sonucunda Hayatını Kaybeden 15 Aylık Bebeğin Annesi Taşdelen Açıklaması

2014 yılında 15 aylık Zeynep Berra Taşdelen’i boğazına fasulye kaçtığı için hastaneye götüren Taşdelen ailesi, doktorların ihmalinin soruşturma sonrasında ortaya çıkmasının ardından açtıkları davanın 2 yıldır sürdüğünü belirterek, "26 aydır çocuğumuzun acısını yaşıyoruz ama doktorlar hala görevde. Gereken cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.

Boğazına Takılan Fasulye Tanesi Sonucunda Hayatını Kaybeden 15 Aylık Bebeğin Annesi Taşdelen Açıklaması
4 Ağustos 2014 yılında Kayseri’nin Develi ilçesindeki bağ evinde ağabeyi ile oynarken yere düşen 15 aylık Zeynep Berra’nın ağzında fasulye olduğunu fark ederek aldığını söyleyen anne Leyla Taşdelen, "Ağzındaki fasulyeleri çıkardım. Daha sonra başka fasulye taneleri de olur düşüncesiyle Develi’deki acile götürdük. Acil doktorunun odasına 3 defa gitmeme rağmen kendisini bulamadım. En sonunda annem ’İlla şikayet mi etmemiz lazım’ deyince, doktora telefonla ulaştılar" diye konuştu.

Doktorun, Zeynep Berra ile fazla ilgilenmediğini anlatan Leyla Taşdelen, "Benim ısrarlarım sonrasında KBB doktoruna yönlendirdi. KBB doktoru da korkacak bir durumun olmadığını söyledi.

Ancak benim ısrarlarım ile beyin tomografisi ve röntgeni çekildi. Röntgen çekildiği sırada teknisyen gıda maddelerinin röntgende görünmeyeceğini söyledi.

Doktor, röntgene baktıktan sonra bizi acilin bir kilometre uzağında bulunan çocuk hastanesinin Beyin Cerrahi bölümüne sevk etti. Biz buraya kendi aracımızla gittik ama daha sonra bizi doktorun tam donanımlı bir ambulans ile göndermesi gerektiğini öğrendik" dedi.

Leyla Taşdelen, kendi ısrarları sonrasında Zeynep Berra’nın muayenesinin yapıldığını ardından saat 14.30 sıralarında hastaneden ayrıldıklarını anlattı. Evde uykuya dalan Zeynep Berra’yı saat 17.00 sıralarında kontrol ettiğinde dudaklarının mosmor olması sonrasında yeniden acile getirdiklerini söyleyen Leyla Taşdelen, "Buradan bizi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ambulansla gönderdiler. Ancak burada kızımın vefat ettiğini söylediler. Yapılan otopside çocuğumun nefes borusuna kaçan fasulye tanesinden dolayı hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Sonrasında yapılan soruşturmada acil doktoru ve KBB doktorunun kusurlu oldukları ortaya çıktı. Otopsi doktoru 15 dakikalık bir müdahale ile fasulye tanesinin çıkarılabileceğini ve çocuğumun kurtulabileceğini söyledi" diyerek gözyaşı döktü.

"Bizim canımız yandı, başka insanların canı yanmasın" diyen Leyla Taşdelen, "Hukuk mücadelesi başlattık. Bu kişiler hala görevdeler. Ben 26 aydır çocuğumun acısını yaşarken onlar hala istedikleri gibi yaşayıp gezip tozuyor. Görevlerinden bile alınmadılar" dedi.

Baba Ali Taşdelen ise 26 aydır acı içinde olduklarını belirterek, ilk şikayet sonrasında hastanede soruşturma açıldığını ve acil doktoru ile KBB doktorunun kusurlu bulunduğunun altını çizdi.

Yetkililer ise doktorlar hakkında Develi Kaymakamlığı tarafından soruşturma izni verildiğini, izin sonrasında Cumhuriyet Savcılığı tarafından taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan soruşturma açıldığını belirtti.

Yetkililer, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın, yabancı cisme yönelik tetkik amaçlı bir merkeze ambulansla yönlendirme yapmadıklarından dolayı hekimlerin kusurlu bulunduğu yönünde rapor verdiğini nu belirtti.

Kaynak: İHA