Minik Öğrencilerden Çevre Temizliği

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Dereköy İlkokulu öğrencileri, okulda çevre bilincini oluşturmak amacıyla okul bahçesinde ve köy içinde çevre temizliği yaptılar.

Minik Öğrencilerden Çevre Temizliği
Dere köy İlkokulunda öğrencilerin çevreye duyarlılığını arttırmak amacıyla Sağlık ve Temizlik Kulübünün “Toplum hizmeti” kapsamında düzenlediği etkinlikte ilkokul öğrencileri Sınıf Öğretmenleri, Ali Akar, İlknur Kaya ve Nuray Akar nezaretinde okul bahçesi ile köy içerisindeki cadde, sokak ve çocuk parkında çevre temizliği gerçekleştirdiler. Minik öğrenciler okul bahçesi, park ve köy içindeki çöpleri tek tek toplayarak çöp torbalarına doldurdular.

Öğrencilerin çevreye duyarlılığını arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte çevre temizliğinin önemi, doğanın zarar görmesi ve kirlenmesine sebep olan çeşitli maddelerin nelerden oluştuğu, bunların işlenerek ya da saf halde atıldığı zaman bulunduğu konumdaki bitkilerin yok olmasına toprakların verimsizleşmesinin nedeni konularında öğrencilere eğitim verildi.

Etkinliğe katılan öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür eden Okul Müdürü Kamber Taşdemir, amaçlarının okul öğrencileri arasında temizliğe karşı duyarlılık oluşturmak olduğunu belirtti.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA