Manisa'dan Kısa Kısa

Salihli ilçesinde Uluslararası Trap ve Skeet Atış Poligonu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, törende yaptığı konuşmada, poligon tamamlandığında Ege Bölgesi'nin ikinci, Türkiye'nin ise 7. büyük poligonu olacağını belirterek,'Salihli'de programa aldığımız yatırımları teker teker hayata geçiriyoruz. Uluslararası Trap ve Skeet Atış Poligonu da bu projelerimizden bir tanesi. Salihli'de, Avcılar Kulübünün bin 800 üyesi olduğunu öğrendik. Avcılarımızın talebi üzerine de bu tesisin startını verdik. 17 ilçemizdeki hizmetlerin tamamlanması için sahadayız.' diye konuştu.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da 43 bin 265 metrekarelik alan üzerine yapılan tesiste 3 tane 148'er kişilik portatif tribün, 94 araçlık otopark ve idari odaların yer alacağını kaydetti.

- Kula ilçesinde çöp ev boşaltıldı

Kula Belediyesi zabıta ekipleri, Körez Mahallesinde yaşlı çiftin ikamet ettiği ve içerisine yığılan çöplerden yaşanmaz hale gelmiş bir evi boşalttı.

Belediye ekipleri, kötü koku şikayetleri üzerine harekete geçti.

Jandarma, sağlık ve zabıta ekipleri, Kula Belediyesi Temizlik İşleri görevlileri, kaymakamlıktan alınan özel izinle evde girerek çöpleri boşalttı ve temizlik yaptı.

Kula Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu, aynı evin daha önce bir kez daha bu şekilde şikayetlere konu olduğunu belirterek, en son 2012 yılı içerisinde yine Temizlik İşleri görevlileri tarafından boşaltılarak temizlendiği belirtti.

- CHP Gençlik Kollarından giysi kampanyası

Yunusemre ilçesinde CHP Yunusemre İlçesi Gençlik Kolları tarafından, Güneydoğu illerinde bulunan sığınmacılara ve ihtiyaç sahiplerine yönelik 'Bu Kış Kimse Üşümesin’ sloganıyla kışlık giysi kampanyası başlatıldı.

CHP Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Buse Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın CHP Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanlığının isteği üzerine başlatıldığını kaydetti.

Cebeci, 'Güneydoğu illerimizde bulunan illerdeki Suriyeli, Iraklı, İranlı mültecilerin önümüzdeki kışı daha rahat geçirebilmeleri için giyilebilir nitelikte olan temiz kıyafetlerimizi toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yardım kampanyası başlattık. Bu kampanya kapsamında topladığımız kışlık giysilerimizi mültecilere göndereceğiz.' diye konuştu.

Açıklamaya CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci, Yunusemre Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.

Kaynak: AA