Kumru Ayağa Kalkıyor

Kumru Belediye Başkanı G. Murat Hatipoğlu, son 2.5 yılda Kumru’ya 120 milyon TL ‘lik yatırım aldıklarını söyledi.

Kumru Ayağa Kalkıyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Kumru ilçesine gösterdiği özel ilgiye teşekkür eden Belediye Başkanı G. Murat Hatipoğlu, böyle bir yatırım bedelini ilçe değil bir il merkezinin dahi zor aldığını belirtti.

Başkan Hatipoğlu, “Kumru’ya gösterdiği ilgi ve yaptığı yatırımlarda dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz beye teşekkür etmek istiyorum. 12 milyon TL yatırım ile OSKİ, Kumru’da arıtma tesisi ve su problemini çözdü. Kumru’nun 800 km’lik yol ağı ovar. Bu rakam Ordu ilçeleri ile kıyaslandığında Kumru ilk üçe girer. Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalt ve beton yol olmak üzere 30 km yol yaptı. Ayrıca Kumru Belediyesi’nin kendi imkanları ile de 60 km beton yol yapıldı. Yine Büyükşehir Belediyesi’nin Kumru Meydan projesi ihale edildi. Dere ıslahı ile meydan projesi birleştirilerek Kumru’nun çehresinin değişecek.

Başkan Hatipoğlu, seçim vaatleri arasında bulunan canlı hayvan pazarını modern bir şekilde yaparak ilçe halkının hizmetine sunduklarını çevre ilçelerden buradan faydalanmak için talepler geldiğini de belirtti.

Başkan Hatipoğlu, Kumru yaylalarını turizme açmayı düşündüklerini de ifade ederek, ”Herkes Aybastı-Perşembe Yaylası’nın mendereslerini bilir. Kumru’da yaylalarımız mükemmel doğa güzelliğindedir. Düzoba-Kırkkızlar Yaylası ve menderesleri görülmeye değer yaylamızdır. Aybastılı hemşehrilerimiz alınmasın ama Perşembe Yaylası’nın mendereslerinden daha güzeldir. Ericek Yaylamız muhteşem doğa güzelliğindedir ve bu yaylalarımızı turizme kazandırmak istiyoruz. Girişimlerde bulunduk. İnşallah en kısa zamanda bu konuda müjdeyi Kumrulu hemşehrilerimizle paylaşacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA