Kumluca'da Okul Kantinlerinde Denetim

Kumluca ilçesinde okul kantinlerine yönelik kontroller sürdürülüyor.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul kantinlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Kantinlerin ruhsatlarını, ruhsata uygun çalışma yapılıp yapılmadığını kontrol eden ekipler, bütün okulların kantinlerinde denetimler gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda üretim ve tüketimi yapılan, özellikle de öğrenciler tarafından tüketilen gıdalar konusunda hassas davrandıklarını söyledi.

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul kantinlerine yönelik denetimleri sıklaştırdıklarının altını çizen Çetinkaya, 'Denetimlerde önceliğimiz işletmenin ruhsatlı olması ve tarafımızca verilen ruhsata uygun faaliyet göstermesi. Biz belediye olarak sorumluluğumuz kapsamında bu tür denetimleri devamlı olarak yapacağız.' dedi.

Denetimlerde kantinlerde herhangi olumsuzluğa rastlanılmadığını vurgulayan Çetinkaya, kantin işletmecileri ve çalışanlarına bazı konularda tavsiye ve uyarılarda bulunulduğunu bildirdi.

Kaynak: AA