Kumluca'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışması yapıldı.

Kadın çiftçilerin bilgi birikimine ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kadın çiftçiler yarışmasının ilçeler finalinin sonuncusu Kumluca Belediyesi düğün salonunda yapıldı.

Yarışmaya 8 kadın çiftçi katıldı. Tarım, hayvancılık ve gıda konularında 15 sorunun sorulduğu yarışmayı, Sarıcasu Mahallesi'nden İmran Gün, Hızırkahya Mahallesi'nden Elif Eldeniz ve Yaşam Özdemir 100 puanla eşit tamamladı.

Yedek sorularda Sarıcasu Mahallesi'nden yarışmaya katılan 2 çocuk annesi İmran Gün, birinci olarak Antalya'da gerçekleştirilecek elemelerde Kumluca'yı temsil etme hakkı kazandı.

Yarışmada dereceye giren İmran Gün'e bin 500 liralık ödülü, Kaymakam Polat Kara tarafından verildi. İkinci Elif Eldeniz 750 lira, üçüncü Yaşam Özdemir ise 500 lira para ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın Antalya finalinin EXPO'da 15 Ekim'de gerçekleştirileceği öğrenildi.

Programı Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Selehattin Okur, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ve üreticiler izledi.

Kaynak: AA